DESK Kanjeropleiding zéér succesvol

16 september 2018
www.vvdesk.nl
Het seizoen is net begonnen voor de Kanjers van DESK en kan nu al succesvol betiteld worden.

Het fundament wat Esther v/d Woerd vorig seizoen neergezet heeft wordt verder uitgebreid door algemeen coördinator Tommy Soyer en Dieter Cleijn. Op maandag van 18:00-19:00u trainen er een twintigtal Kanjers in de leeftijd van 5 en 6 jaar, maar ook op woensdag zijn er maar liefst 25 Kanjers die hun talenten op veld F benutten. De Kanjers stralen allemaal en het plezier spat er vanaf. Super enthousiast keren de Kanjers na iedere training weer huiswaarts en dat resulteerde in veel nieuwe vrijwilligers in de Kanjeropleiding.

Door enthousiaste kinderen en gerichte aandacht genereerden Tommy en Dieter maar liefst vier extra trainers voor deze grote groep. Doel: zo klein mogelijke groepjes om zo individueel de aandacht te verdelen onder de aller jongsten bij DESK. Robert Blok en Angelo Snoeren verlengden ook dit seizoen hun contract en ook Mike van Iersel en Sander Weijters meldden zich bij de technische staf van de Kanjers om vrijwillig als trainer op maandag- en/of woensdagavond de grote groep stuiterballen het nodige aan voetbal bij te brengen.

Het doel van de Kanjeropleiding van DESK is de vijf- en zesjarigen zo vertrouwd mogelijk te laten worden met de bal. Dat kan alleen als de groepen van spelers 5 á 6 spelertjes is. Dan is er ruimte voor individuele aandacht voor het kind en is deze ook veel makkelijker te coachen, dan in een grotere groep.

Dankzij de aanpak van Tommy en Dieter en het fundament van Esther hebben we deze vier extra trainers weten te enthousiasmeren. Het is geen rocket science om extra handjes te werven, zolang je aandacht geeft, luistert naar de behoefte en waardering terug geeft dan is alles mogelijk.

Wij mogen dus nu al stellen dat de Kanjeropleiding, de aanpak, de trainingen én vooral het enthousiasme bij de spelers én bij de ouders succesvol is gebleken.

Trots zijn wij op de fantastische groep vrijwilligers en vooral op onze Kanjers die met ontzettend veel plezier komen trainen en toernooien spelen.

Dank aan alle trainers, alle ouders én alle spelers voor de briljante betrokkenheid en geweldige inzet!

Tekst: Dieter Cleijn

Er zijn afgelastingen