Nieuws

DESK MO13-1 door naar NK Meisjesvoetbal!

12 januari 2020
www.vvdesk.nl
Klasse dames!

Afgelopen zaterdag stond het team van Susan Landzaat en Jelle Hakkert, DESK Meiden Onder 13, in Boxtel tegen pittige tegenstanders voor de Regio Kampioenschappen Meisjesvoetbal in Boxtel. Het toernooi, wat eigenlijk in augustus plaats zou vinden, werd met de speelsters van toen voorbereid. Een afwezige in het team van DESK was Kenza Netten die op Curaçao haar training voor de tweede seizoenshelft voltooide. Voor de positie van Kenza onder de lat werd de assistentie ingeroepen van Eva Berfelo.

De ploeg was samen met ouders afgereisd naar Boxtel om daar in de poulewedstrijden te strijden voor een finaleplaats. De inzet van vandaag was een finaleplaats die recht geeft op deelname aan de Nederlands Kampioenschap Meisjesvoetbal in juni te Sittard. De meiden van DESK zijn in de poulefase ingedeeld tegen JVOZ, Boxtel en Eemnes.

Bij de presentatie van alle deelnemende teams wapperde de DESK vlag op het hoofdveld voor een volle tribune als het Nederlands Volkslied klinkt. De teams worden voorgesteld en het toernooi staat op het punt van beginnen.

De volgende speelsters staan te popelen om de eerste wedstrijd af te trappen. Tegenstander is het stugge JVOZ uit Vlissingen. Eva Berfelo, Suus v/d Pennen, Floortje de Jong, Lauren Verbaas, Bente van Loon, Merel van Gerwen, Lynn Klijs, Flo Hakkert, Flo Cleijn, Pleun Pepping, Lisa Sins en Nova Kuijsten moeten de eerste wedstrijd onder toeziend oog van de geblesseerde Maartje de Jong een 0-2 nederlaag incasseren tegen het lastige JVOZ.

De tweede poulewedstrijd start om 12:00u tegen gastclub Boxtel. DESK is goed wakker en geeft achterin weinig tot niks weg. Door tweede treffers van DESK van de voeten van Suus v/d Pennen en Lynn Klijs weten de meiden de wedstrijd overtuigend te winnen. De eerste drie punten zijn in de tas.

De laatste wedstrijd in de poule staat op het programma. Om 13:00u staat Eemnes als opponent van de meiden op het veld. Ook deze poulewedstrijd weet DESK over de streep te trekken en wint met 1-0 na een heerlijke treffer van Merel van Gerwen.

De meiden van DESK bereiken na de poulefase de halve finale van het toernooi. De tegenstander in de halve finale is het Amsterdamse Kadoelen dat uitkomt in de Hoofdklasse. DESK biedt stevig partij en weet de 0 te houden. Na twee keer 11 minuten voetballen is de reguliere speeltijd van deze halve finale voorbij en worden de teams op de proef gesteld met penalties.

Een zenuwslopende serie volgt. Het is de goalie van DESK, Eva, die een pingel van Kadoelen weet te keren. Suus v/d Pennen is al trefzeker geweest in de penaltiereeks en ook Merel van Gerwen schiet vanaf elf meter de bal tegen de touwen. DESK op een 2-1 voorsprong als Lynn Klijs haar tegenstander de strafschop ziet nemen. Kadoelen pegelt de bal over het doel van Eva en Lynn hoeft haar strafschop niet meer te nemen, want DESK is door naar de finale.

Kadoelen was individueel sterker dan DESK tijdens de wedstrijd, maar het collectief van Landzaat en Hakkert weet de finaleplaats in de wacht te slepen. De finalewedstrijd vindt plaats om 16:00u tegen het 100 jarige RKVV DSS uit Haarlem. Door Sterk Samenspel heeft een hele sterke selectie met snelle en behendige aanvalsters. De finale kost veel kracht van de meiden als er geen wissels meer zijn door enkele blessures opgelopen in de poulefase.

De meiden van DESK geven alles en weten helaas een tegentreffer niet te voorkomen. Het is de tegenstander in de finale die met de toernooiwinst terug naar Haarlem keert. Vice-kampioen DESK neemt de medailles in ontvangst en brengt de schaal mee naar de Eikendijk.

De ploeg heeft een lange dag vol voetbal achter de rug en is trots op het behaalde resultaat. Een knap verdiende plek op het eindtoernooi in juni voor de Nederlandse Kampioenschappen Meisjesvoetbal in Sittard.

Uitstekend gespeeld meiden en jullie mogen trots zijn op jullie inzet en behaalde resultaat.

Op naar de Nederlandse Kampioenschappen!

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven