Nieuws

DESK JO15-1 derde op toernooi bij OJC Rosmalen

DESK JO15-1 sluit in middenmoot 1e Klasse af

De JO15-1 kende dit seizoen 2022-2023 ups and downs. Qua voetbal en qua techniek zit het wel snor bij de boys, alleen mentaal worstelt de ploeg nog met enige moeite. Ook dat hoort erbij en afgelopen zaterdag mochten de mannen van Bert Span en staf het op toernooi opnemen tegen eerste klassers in poule A.

DESK kende een prima indeling in deze poule op toernooi bij het grote OJC. Tegenstanders uit de eerste klasse waren EFC Eersel, OJC Rosmalen, sv SSS, GJS en Swift.

Er werden vijf duels gespeeld van ieder vijftien minuten zonder rust. Dus vijftien minuten volgassfussbal, aldus Roger Smidt. De eerste wedstrijd voor DESK stond op veld 8 tegen EFC Eersel.

De selectie van DESK bestond uit de volgende spelers: Bram, Ché, Daan, Dani, Darian, Janiek, Jules, Noud, Ruben, Siem, Sjors, Timm. Tycho en Stijn (geblesseerd).

Afgelopen donderdag speelde het selectieteam van de JO15 nog een oefenduel tegen de JO15-1 van sv Capelle. De Hoofdklasser wont slechts met 2-0 tegen een uitstekend spelend JO15-1 van DESK, dat zich prima weerde tegen de talenten van Leon Hutten.

De eerste wedstrijd op veld 8 stond op het affiche tegen EFC Eersel. DESK zet de tegenstander direct na het fluitsignaal flink onder druk. Eersel wordt terug gedrongen op eigen helft en DESK dicteert. Een corner van de voet van Dani wordt uitverdedigd door de tegenstander van DESK. Een zeldzame uitbraak van de tegenstander van DESK via de rechterflank wordt onzorgvuldig verdedigd. De rechtsbuiten van Eersel weet drie Dessers het bos in te sturen en de bal richting de tweede paal voor te geven. Geheel vrij wordt de bal bij de tweede paal binnen geknikt door Eersel dat met een 1-0 voorsprong de wedstrijd leidt.

DESK daarna in de aanval. Bram van Wezel combineert met Jules Hartman die vervolgens Timm de Jong op rechts diep stuurt. Helaas is de aanname niet lekker en kan Eersel uitverdedigen.

Het is de ploeg uit Kaatsheuvel dat op zoek gaat naar de gelijkmaker. Eersel probeert het met een afstandsschot op het doel van DESK, maar sluitpost Ché Cleijn plukt de bal uit de lucht. DESK weer met een uitbraak via Dani die de bal terug legt op Timm de Jong. Het is de controle die ontbreekt en EFC Eersel uitverdedigd.

Na vijftien minuten goed voetbal, helaas niet afronden van de verkregen kansen en onzorgvuldig verdedigen dat DESK met nul punten achter blijft. DESK verliest de eerste pot tegen EFC Eersel met 1-0.

De tweede wedstrijd is tegen GJS uit Gorinchem. Darian gaat er aan de rechterflank vandoor en speelt de bal kort in op Jules Hartman. Jules weet de bal nog door te tikken naar links op Dani die vanaf de hoek linkerkant zestien meter de bal via de binnenkant paal in de verre hoek kegelt.

DESK op een 1-0 voorsprong drukt door. Senna met een corner van de rechterkant slingert de bal voor het doel. De defensie uit Gorinchem ziet de bal voor het doel stuiten en ruimt vervolgens op.

Het is DESK dat na vijftien minuten de boel op slot houden met de drie punten er vandoor gaat. Een gewonnen duel en een verloren duel met de volgende tegenstander op het affiche.

sv SSS uit Udenhout op het hoofdveld van OJC Rosmalen is de volgende tegenstander voor DESK. DESK drukt de ploeg uit Udenhout terug op eigen helft. Balverlies van Daan Span op het middenveld leidt een ordinaire counter in op de as van het veld. Gebrek aan communicatie besluit Ché ver uit zijn doel te komen en het is dan ook een koud kunstje voor de spits uit Udenhout om de uitkomende goalie van DESK uit te spelen en de 1-0 binnen te prikken.

DESK gaat op zoek naar de gelijkmaker. Dani met een rush aan de linkerkant gaat goed door. Hij trekt de bal voor op Janiek maar die verzuimd om de trekker over te halen en de terechte gelijkmaker op het scorebord te zetten. Het schot van de spits uit Kaatsheuvel gaat recht op de doelman van sv SSS.

Even later is het Jules Hartman die de bal voor het doel slingert. sv SSS ruimt op en de tweede bal valt voor de voet van Dani die het met een volley op het Udenhoutse doel probeert. De poging van Dani zeilt over.

DESK verliest de derby tegen sv SSS met 1-0 en gaat op zoek naar herstel tegen Swift uit 020.

Het is DESK in de persoon van Daan dat het eerst schot op doel poeiert. Swift weet niet onder de druk van DESK uit te kunnen voetballen en dat iriteert enkele spelers. Het is Illias die "niet met je wilt praten vriend" en de bal opeist bij een uitbal. De scheids beslist in het voordeel voor DESK en de speler van Swift druipt af.

Even later een duel op het middenveld tussen Daan en Illias wordt afgefloten door de leidsman. Illias met zijn gruwelijk iritante gedrag mag vervroegd gaan douchen en helaas is het Daan die zich uit de tent laat lokken mag met hem mee.

Na vijftien minuten voetballen is het 0-0 en heeft DESK nog een wedstrijd in de poulefase op het programma staan. De laatste wedstrijd is tegen de gastheer van het toernooi, OJC Rosmalen.

Een vriendelijke en fijne tegenstander waar DESK in het seizoen al eens een oefenduel tegen heeft gespeeld. Ruben Smit wisselt Ché Cleijn onder de lat af en neemt plaats onder de lat. Vroeger na de DESK Kanjers was Ruben al een genadigd goalie die menig doelpoging wist te keren.

Tycho van Gorp had nieuwe duct-tape om zijn schoen gespannen en bikkelde een heerlijke partij tegen OJC. Ook Sjors van de Hoven weet zijn mannetje in het laatste duel te staan en ook de centrale verdediger Bram van Wezel heeft geen hinder van zijn kicks. Van Wezel die zijn schoeisel afgelopen weekend op de grill bij Tony and the Smokers heeft laten liggen kon zijn grote teen met een binnenkantje rechts extra laten luchten.

Een uitbraak van DESK en een grote kans op een voorsprong, maar de ploeg verzuimd te scoren. Even later is het wel raak. Darian via de rechterflank geeft de bal hard voor op Janiek die vervolgens DESK op een 1-0 voorsprong prikt.

Janiek krijgt een publiekswissel en oud-spits Ché Cleijn maakt zijn rentree als spits. De eerste de beste bal diep is het Ché die afgevlagd wordt als hij buitenspel staat.

In de slotfase krijgt Darian een harde poeier op zijn hoofd en wordt hij groggy van het veld gehaald. Een genoodzaakte wissel voor Darian die er een lichte hersenschudding aan over houdt.

Nadat de scheidsrechter gefloten heeft voor het einde weet DESK met twee gewonnen duels, een gelijkspel en twee nipt verloren duels een prima derde plaats tussen alle Eerste Klassers te pakken op een uitstekend georganiseerd toernooi bij OJC Rosmalen.

Het seizoen zit er op, een BBQ rest nog en dan op naar volgend seizoen.

Foto's en verslag: Dieter Cleijn

DESK JO12-1 - sv Reeshof JO12-1 (3-1) Zaterdagochtend 20 april staat de kraker tegen sv Reeshof op het programma voor de mannen van… Meer >

DESK JO10-2 - Gloria UC JO10 (5-8) De ploeg van trainers Jorg v/d Linden en Jilke v/d Ven waren helaas in het eerste kwart nog niet… Meer >

De ploeg van trainer Michael Koemans mocht zaterdagochtend om 09:00u aantreden in de derby tegen SSC'55. De debuterend Tweede… Meer >

Helaas bereikte DESK deze week het treurige nieuws van het overlijden van Rob de Bruijn. Vele jaren vrijwilliger bij DESK, vader van… Meer >