DESK JO12-1
04-11-2023
4 - 5

DIA JO12-1 - DESK JO12-1 (4-5)

Op een druilerige zaterdagochtend vertrok de ploeg van DESK richting Teteringen om daar een uitduel tegen DIA af te ronden. De tegenstander is een stabiele Eerste Klasser en kende vorige week een 3-2 nederlaag uit bij Baronie. DESK won daarentegen in de laatste minuut met 3-2 tegen Gloria UC. Vandaag dus een nieuwe krachtmeting voor de boys van trainer Dieter Cleijn en assist Roel Wagemakers, die er helaas niet bij was vanwege verplichtingen met DESK JO19-1.

Jeugdscheidsrechter Van Eijk fluit stipt om 11:00u voor de aftrap tussen beide opponenten. DESK zet gelijk goed druk. Het middenveld met Loek Agterberg, Maurits de Wijs en Giovanni Soijer weten de tegenstander ver terug te dringen als het in de aanval is. Luuk Pöttgens geeft de bal via de rechterflank op Giovanni Soijer die de bal heerlijk diagonaal achter de verdediging van DIA weet te prikken op Loek Agterberg. Loek achter zijn directe tegenstander opgedoken prikt de openingstreffer tegen de touwen.

DESK al vroeg op een 0-1 voorsprong merkt dat het niet vanzelf gaat in de Eerste Klasse. Een hoger baltempo en veel meer tegenstand zijn de ingrediënten voor een heerlijk potje jeugdvoetbal. DIA met een uitbraak zet de defensie van DESK aan het werk. Thijmen de Fijter op de linksback positie heeft een pittig eerste kwart tegen zijn directe tegenstander.

De rechter vleugelspeler van DIA weet de bal richting het doel te vlammen, maar sluitpost Tycho Gorter is attent en keert de inzet. De boys van DESK weer in de aanval met een corner aan de rechterkant van het veld. Giovanni slingert de bal richting de tweede paal. Thijmen de Fijter komt inlopen en prikt met zijn bovenbeen de bal over het doel.

Kort daarna is Jaylen Wegman bijna bij de tweede treffer voor DESK. Ook de collega doelman van Tycho bij DIA staat zijn mannetje en keert de inzet van Jaylen. Dani Landzaat en Dio Cleijn zijn het veld ingekomen en brengen gelijk fris bloed in de aanvallen bij DESK. Dani vlamt een bal op het doel van DIA en ziet zijn schot gekeerd worden.

DIA trekt de stand gelijk als DESK een kadootje weg geeft achterin. De achterhoede staat verkeerd te dekken en de dekselse spits van DIA weet Tycho de bal uit het net te laten vissen.

Na vijftien minuten voetballen, met een licht overwicht van DESK, is de tussenstand 1-1. In het tweede kwartier is Dio dichtbij de 1-2 als zijn harde poeier van richting verandert wordt door de keeper. De bal rolt tergend langzaam richting de doellijn. Loek probeert de bal voor de voeten van een verdediger van DIA op doel te prikken, maar zijn inzet gaat voor het doel langs.

De verdediging van DESK is niet scherp en DIA profiteert van onoplettendheid achterin. Het wordt 2-1 en DESK moet in de achtervolging.

Dirk Vloemans speelt de bal in op Dio. Dio geeft de bal in de voeten van Jaylen Wegman die met een boogbal richting het doel van DIA op doel schiet. De boogbal van Jaylen gaat helaas over.

DESK gaat met een 2-1 achterstand de rust in en evalueert het eerste bedrijf. Aanvallend sterk spelend DESK geeft defensief helaas de doelpunten te makkelijk weg. Het trainen op het een-op-een verdedigen en de directe tegenstander kort dekken, zal nog vaker beoefend gaan worden.

Na de rust is het DIA dat gelijk scoort na de onderbreking. Een corner wordt ingedraaid en geheel vrij binnen getikt. DESK geeft het te gemakkelijk weg.

Gelukkig heeft de ploeg ruim voldoende aanvallende kwaliteiten en pegelt Jaylen met een heerlijk indraaiend schot de aansluitingstreffer binnen. De stand is 3-2 als DIA opnieuw weet te scoren.

Aanvoerder en centrale middenvelder Maurits de Wijs is geblesseerd uitgevallen en Dirk Vloemans is een linie opgeschoven naar het middenveld. Dio is naar de linksback positie verplaatst en Thijmen completeert de achterhoede in het centrum, met als rechtsback Luuk Pöttgens.

De tegenstander vindt weer een gaatje en brengt de marge weer op twee doelpunten. De stand is inmiddels 4-2 voor DIA en DESK gaat het laatste kwart in.

Giovanni Soijer is in de spitspositie komen te spelen en krijgt de bal ingespeeld van Dirk. Giovanni gaat goed door en vlamt de 4-3 tegen de touwen. DESK zet nog even flink aan en met de gehele ploeg de schouders eronder.

Jaylen Wegman gaat er aan de linkerkant vandoor. Jaylen raakt in een duel geblesseerd. Een tand door de lip, na het geven van de assist op Giovanni die de gelijkmaker binnen kegelt. Jaylen even aangeslagen gaat naar de kant en viert de verdiende gelijkmaker.

DIA krijgt nog kansen in de slotfase als de bal op de lat ploft buiten bereik van Tycho. Een aantal bloedstollende slotminuten vinden plaats op het veld in Teteringen als beide ploegen nog vol voor de winst gaan.

In de slotminuut trekt DESK aan het langste eind. Het is de man-of-the-match Giovanni Soijer die zijn derde treffer en daarmee DESK's vijfde op het scorebord zet. Na vier keer vijftien minuten voetballen is het DESK dat veerkracht toonde en de rug in het laatste kwart rechtte.

De 4-5 overwinning voor DESK betekend de volle zes punten uit de eerste twee duels in de Eerste Klasse en een positie in de top van de ranglijst. Volgende week staat het weerzien met Gudok op het programma. De komende tegenstander van DESK verloor vorige speelronde met 4-1 van JEKA en verloor vandaag met 3-1 van Baronie.

Een mooi affiche voor DESK die het weer opneemt tegen Gudok, waar het in de Tweede Klasse met 4-0 van wist te winnen. Zaterdag 11 november staat de teller weer op 0 en zal DESK er alles aan moeten gaan doen om opnieuw de punten thuis te houden. Support your locals!

Foto's en verslag: Dieter Cleijn