DESK onderuit in slotfase tegen kampioen

DESK JO12-1
09-12-2023
4 - 2

Groen-Wit JO12-1 - DESK JO12-1 (4-2)

De tweede fase voor DESK JO12-1 kent een heerlijke slotwedstrijd. Nadat de ploeg van Roel Wagemakers en Dieter Cleijn na de eerste fase promoveerde naar de Eerste Klasse is deed het team gelijk mee in de strijd voor het kampioenschap. Samen met titelkandidaten JEKA en Groen-Wit wist DESK het tot de laatste wedstrijd spannend te houden in de Top 3 van de competitie.

Tijdens de tweede fase is de ploeg versterkt met de komst van Yaico van Selst. Yaico, die al zijn hele leven bij sv Capelle speelde, maakte zijn transfer naar het talententeam van DESK. De jonge aanvaller werd opgenomen in de selectie en vond al snel zijn draai.

De laatste wedstrijd van de competitie voor de ploeg van DESK was tegen de koploper Groen-Wit. Groen-Wit stond voor aanvang van het treffen bovenaan de ranglijst met vijftien punten uit vijf duels. Tweede was JEKA met twaalf uit vijf, gelijk met DESK die ook netjes twaalf punten uit vijf wedstrijden had gepakt.

DESK kende een vroege rit naar Breda voor het treffen met de titelkandidaat. Loek Agterberg ontbrak bij de clash of the titans en volgde de verrichtingen tijdens een weekendje weg via de app.

De bal rolt op het kunstgrasveld is het is gelijk duidelijk dat Groen-Wit voor het kampioenschap gaat. De tegenstander van DESK valt gretig aan en drukt de ploeg van DESK flink terug op eigen helft.

Groen-Wit gaat op zoek naar het doel van Tycho Gorter die zich in het eerst kwart niet hoeft te vervelen. De verdediging van DESK in de personen van Luuk Pöttgens, Dirk Vloemans en Thymen de Fijter weten menig aanval van Groen-Wit onschadelijk te maken. De gevaarlijkste speler, spits Amir, wordt kort op de huid gezeten en weet vooralsnog Tycho niet te passeren.

Een counter voor DESK, na de interceptie aan de linkerkant door Thymen de Fijter. Thymen stoomt op via de linkerkant van het veld en trekt de bal hard laag voor het doel. De verdediging van Groen-Wit houdt de adem in als Jaylen Wegman richting de eerste paal komt ingegleden. Jaylen komt net een teenlengte tekort om de voorzet van Thymen tegen de touwen te prikken. Een prima aanval van DESK, dat niet naar Breda is gekomen om weg getikt te worden.

DESK komt meer van eigen helft en heeft de tsunami van Groen-Wit doorstaan. Het middenveld van DESK met Yaico, Maurits en Dio weten meer druk naar voren te zetten en proberen spits Jaylen van aanvoer te voorzien. Een corner voor Groen-Wit wordt voor het doel geslingerd. De bal blijft hangen en binnen geprikt. De thuisploeg komt op een 1-0 voorsprong.

De ploeg van DESK weet onder de druk van Groen-Wit uit te voetballen na een stormachtig begin. Yaico wordt diep gestuurd en gaat een-op-een richting de goalie van Groen-Wit. De sluitpost is iets eerder bij de bal en weet deze voor de voeten van Van Selst weg te plukken.

Even later is het Dio Cleijn die er aan de linkerkant vandoor gaat en de bal richting het doel pegelt. De bal spat van de linkervoet van Dio en gaat helaas naast. In de slotfase van het eerste kwart wordt Jaylen onreglementair tegen het kunstgras gewerkt en krijgt een vrije trap. Giovanni en Yaico zorgen voor belemmering van het zicht als Jaylen de bal snoeihard van een meter of vijftien tegen de touwen jaagt.

DESK weer op gelijke hoogte met de ex- en aspirant Hoofdklasser Groen-Wit. Het tweede kwart wordt er veel strijd geleverd en speelt DESK zijn eigen spel. Het balletje gaat goed rond en er worden kansen gecreëerd. Wanneer Groen-Wit aan de bal komt wordt er goed druk gezet en probeert DESK de tegenaanvallen te verstoren.

Helaas valt de tweede tegentreffer toch, wanneer een hoge bal verkeerd ingeschat wordt door de defensie. Een foutje op dit niveau wordt gelijk afgestraft en zo komt DESK op een 2-1 achterstand op slag van rust.

In de rust worden de kopjes weer op scherp gezet en de bal rolt weer voor de tweede helft. Een heerlijke aanval van DESK als Maurits een steekpass op Jaylen geeft. Jaylen oog in oog met de aanstormende sluitpost van Groen-Wit prikt de bal net naast het doel.

DESK dichtbij de gelijkmaker voelt dat deze in de lucht hangt. Dani Landzaat aan de rechterkant van het veld staat zijn mannetje en weet een aanval van Groen-Wit onschadelijk te maken. Dani speelt de bal in op Maurits die de bal aanneemt, richting het doel van de tegenstander dribbelt en verwoestend uithaalt. De stand is weer gelijk en de tegenstander is zichtbaar onder de indruk van de weerstand die DESK biedt.

Het derde kwart speelt DESK uitstekend en zet het hoog druk. De tegenstander uit Breda komt er nog zelden uit en het zijn de bezoekers uit de Kets die het spel nu maken. Groen-Wit loert op een kansje om de stand weer in het voordeel van de Bredanaars te trekken.

Een afstandsschot vanaf de linkerkant van het veld wordt door iedereen van DESK gemist en ploft achter Tycho in het doel. Uit het niets is het weer Groen-Wit dat voor de derde keer dit duel op voorsprong komt.

Met een 3-2 tussenstand blijft DESK voetballen. Aanvallen met Giovanni Soijer, Yaico van Selst, Maurits de Wijs en Jaylen Wegman treffen helaas geen doel meer. DESK zet de tegenstander nog flink onder druk, maar weet helaas niet meer het goede spel om te zetten in doelpunten.

Groen-Wit krijgt nog een vrije trap te nemen op de helft van DESK. Net als de gelijkmaker van onze boys, weet Groen-Wit het zicht van de goalie te verstoren. Twee spelers in het groen wit staan in het doelgebied voor de verdedigers van DESK om het zicht op de bal te verminderen. De vrije trap zeilt hard en hoog in het doel en daarmee staat de eindstand van een mooie pot op het scorebord.

Met een 4-2 overwinning voor Groen-Wit feliciteren de spelers en staf van DESK de kampioen van de Eerste Klasse. De ex-hoofdklasser promoveert na de winterstop weer naar de Hoofdklasse. DESK zal na de winterstop proberen weer in de top 3 voor de titel mee te strijden.

Een geweldige competitie gespeeld boys in de tweede fase van de competitie. Tot en met de laatste wedstrijd mee gestreden voor het kampioenschap en mooi voetbal op de mat gelegd. Top prestatie boys!

Foto's en verslag: Dieter Cleijn