BMC JO8-3
DESK JO8-4
10-04-2019
18:30

Deze week stond er voor het sterrenensemble van trainers Blok en Cleijn een pittig programma op de agenda. Waar men in de Eredivisie moeilijk doet om drie wedstrijden in één week te spelen, was het voor de spelers van DESK JO8-4 een feit: drie wedstrijden in 1 week.

Afgelopen zaterdag wonnen de boys van DESK nipt van Nemelaer met 5-4. Woensdagavond vertrok de spelersbus richting BMC voor een inhaalwedstrijd. Een aantal spelers had 's middags al de warming-up gehad op de velden van Uno Animo, waar het schoolvoetbaltoernooi voor de jongens gespeeld werd. Om half 6 in de auto richting Berlicum lagen deze spelers al te slapen op de achterbank.

Tien minuten voor de aftrap was het team present op de velden van BMC. De tegenstander was al bezig met de warming-up, toen onze jongens het veld op kwamen. Even de koppen bij elkaar, een korte warming-up en daarna vol aan de bak. Handen schudden voor de wedstrijd en daarna de wei in om de wedstrijd twee van drie deze week af te werken.

Het fluitsignaal heeft geklonken en de bal rolt. Gelijk is het de tegenstander van DESK, de ploeg uit Berlicum, dat direct druk zet als DESK de aftrap genomen heeft. DESK komt niet onder deze druk uit en de bal ligt al snel achter doelman Luuk Pöttgens als er door BMC hard op doel wordt geschoten. De verdediging van DESK is zichtbaar onder de indruk van de fysiek sterke spelers. Linksback Dio Cleijn en centrale verdediger Cliff Sikkers hebben hun handen vol aan de offensieve kracht van BMC.

DESK moet het op techniek uitvechten tegen deze tegenstander. DESK in de aanval met Maurits de Wijs en Julian van Heumen. De bal wordt corner verwerkt en genomen door Cliff Sikkers. Een hoge bal valt buiten het keepersgebied en wordt op de pantoffel genomen door de kleinste man van het veld, Dio Cleijn. Een heerlijk volley wordt door Dio net naast het doel gevlamd. Niet veel later is BMC weer in de aanval. Een uitbal wordt ingespeeld en van afstand op het doel van Luuk gevlamd. 2-0, maar de leidsman van de wedstrijd krijgt iets in zijn oortje gefluisterd. Het is de VAR die er aan te pas komt en de treffer van BMC wordt afgekeurd. De uitbal werd niet in gedribbeld en dus moet deze overgenomen worden.

De verdediging van DESK bouwt weer op en sluit aan als de ploeg in de aanval trekt. Een corner van de voet van Maurits wordt ingespeeld op Julian die de bal controleert en diagonaal buiten bereik van de keeper in het doel jaagt. De stand is weer gelijk. Niet veel later is het BMC dat een corner te nemen krijgt. De bal wordt ingespeeld en vervolgens hard voor het doel geschoten. Ongelukkig krijgt de verdediging van DESK de bal tegen een been en rolt de bal in de korte hoek in het doel. BMC weer op voorsprong.

De ploeg van DESK blijft knokken. Raf de Vreeze en Siem Blok proberen de aanvallen van BMC op het middenveld te verstoren en doen dat met succes. Een aanval wordt onderschept en DESK gaat er via de zijkanten razendsnel uit. De bal wordt terug gelegd op de mee opgekomen Cliff die de bal als een kanonskogel op het doel afvuurt. De vuurpijl van Cliff spats snoeihard op de deklat buiten bereik van de keeper in het Rood-Wit. Niet veel later is het Siem Blok die de gelijkmaker bijna op zijn schoen heeft, maar de poging van Blok gaat over.

Na de time-out, als de coach de boys weer even opgepept heeft, gaat DESK verder met aanvallen. Een corner voor DESK wordt voor de tweede keer binnen geschoten door Julian en de stand is weer gelijk. Wat de spelers als sportdrankje gekregen hebben weet ik niet, maar het zou zo maar eens Pokon+ kunnen zijn. De grootste man van het veld legt weer aan voor een schot van afstand en brengt zijn ploeg voor de derde keer op voorsprong.

DESK probeert te combineren en speelt het balletje goed rond. Bij vlagen komt het door de muur van BMC, maar het is de tegenstander die de marge op twee zet na het zoveelste afstandsschot. Tussenstand 4-2 voor de Rood-Witten uit Berlicum. Op slag van rust een heerlijke aanval van DESK over vier schijven. Dio Cleijn speelt de bal in op Maurits de Wijs die de combinatie aan gaat met Raf de Vreeze. Raf op zijn beurt geeft Julian de kans om op doel te vuren die de bal heerlijk raakt en in het doel ziet ploffen. De aansluitingstreffer is terecht voor het harde werken en het goede spel wat DESK tegen deze sterke tegenstander op de mat legt.

In de rust wordt Luuk Pöttgens van zijn keepershandschoenen bevrijd en neemt Cliff Sikkers de plaats in onder de lat. Direct na de rust is het weer BMC dat de marge op twee doelpunten zet met een afstandsschot. De verdediging weet niet het schot te blokkeren en valt buiten bereik van Cliff in het doel van DESK. Zoals zo vaak deze competitie laat DESK zich niet kennen en blijft het knokken. Het harde werken tegen de kop grotere tegenstander wordt beloond. Een aanval van DESK wordt opgezet en heerlijk afgerond door Maurits de Wijs. De aansluitingstreffer is gemaakt.

DESK kent een sterke fase en weet de tegenstander af te stoppen op het middenveld. De time-out in de tweede helft volgt en de coach zet de ploeg op scherp. Nog 10 minuten alles uit de tenen halen en blijven knokken. DESK gaat de laatste tien minuten er vol op. Het is het Geel-Blauw dat de ruimtes op zoekt en de vrije man weet te bereiken in de persoon van Siem Blok. Het schot van Siem valt binnen en de stand is gelijk.

Opnieuw trekt DESK in de aanval, maar vergeet het snel om te schakelen waardoor BMC voor de zoveelste keer deze avond weer op voorsprong komt. Een snelle counter wordt afgerond en het is 6-5 voor het Rood-Wit uit Berlicum. In de slotfase valt een bal van dichtbij nog achter Cliff en wordt daarmee de eindstand bereikt van 7-5.

Na de wedstrijd krijgt het team van DESK de complimenten voor het technisch vaardig voetballen tegen de fysiek sterkere tegenstander. De felicitaties worden gegeven aan BMC en DESK heeft uitstekend weerstand geboden tegen een ouder en grotere tegenstander. Komend weekend staat de kraker van de gemeente Loon op Zand op het wedstrijdaffiche. De selectie van Uno Animo staat dan op het programma voor de jongens van Blok en Cleijn om afgestopt te worden.

Reis mee naar Loon op Zand voor de topper tussen Uno Animo - DESK. Om 11:00u rolt de bal op sportpark De Klokkenberg aan de Klokkenlaan. Tot zaterdag!

Verslag: Dieter Cleijn