DESK JO8-4
SVSSS JO8-2
04-05-2019
vervallen

Twee weken meivakantie is veel te lang voor de spelers van DESK JO8-4. De spelers van DESK die niet op vakantie waren trainden deze week al weer om de competitie te hervatten. De rest genoot nog van hun vakantie. Het team moest een speler missen die nog op vakantie was. Maurits de Wijs ontbrak vandaag aan de opstelling tegen sv SSS.

De warming up werd gedraaid en beide ploegen staan klaar voor het handjes schudden. Om klokslag 9u wordt het fluitsignaal gegeven voor de aftrap. Het is de tegenpartij uit Udenhout die feller en scherper start dan de terugkerende vakantiegangers van DESK. Het is dan ook SSS dat in de beginfase van de wedstrijd met enkele schoten naast het DESK-doel de bovenliggende partij is.

Na een minuut of 5 voetballen komt DESK meer in de wedstrijd. Er wordt weer druk gezet en het zijn de spelers van DESK die op voorsprong komen. De bal blijft in het keepersgebied van SSS hangen en valt in de kluts voor de voeten van Cliff Sikkers. Zo'n kans laat Cliff niet liggen en jankt de bal hard tegen de touwen. DESK op voorsprong. SSS laat zich niet het veld uit slaan en heeft bijna de gelijkmaker op de sloffen.

Het is doelman Siem Blok die een schot van afstand weet te keren en zijn ploeg op een voorsprong houdt. Djeno van Iersel die bij afwezigheid van Maurits als extra speler is ingevlogen probeert het met een hoge bal. Maar het schot mist richting en wordt door de goalie van SSS gepakt. Met een 1-0 voorsprong in een gelijk opgaande eerste deel van de wedstrijd gaan beide ploegen de time-out in.

DESK moet wakker worden en heeft zichtbaar last van een vakantiedip. Toch komt het na de time-out op een 2-0 voorsprong. Opnieuw is het Cliff Sikkers die trefzeker op het doel vuurt van SSS. DESK begint beter te voetballen, de ruimtes worden meer gebruikt en de drukte op het middenveld wordt vermeden. Een corner van Cliff wordt laag ingespeeld op Dio. De kleine blonde linksback van DESK raakt de bal heerlijk en het vlammende schot van Dio gaat als een vuurpijl richting het doel van SSS. De bal nadert het doel en het is Raf die met zijn grote teen het schot van richting verandert en de keeper klopt. DESK riant op 3-0.

Een sterke fase van DESK is gaande en de ploeg loopt uit naar een 4-0 voorsprong. Siem Blok bouwt op vanuit het doel. Speelt de bal in op Dio die hem vervolgens strak in passt op Djeno. Julian van Heumen duikt de ruimte in, krijgt via een heerlijke steekpass van Djeno de bal in de loop mee, en rond beheerst af.

Na de aftrap wordt de bal vanuit de Udenhoutse verdediging over de DESK defensie geplaatst. In de omschakeling is DESK nonchalant en laat het twee SSS-spelers vrij lopen. De aanval wordt door de tegenstander afgerond en doelman Siem is geklopt. Even later is het Dio weer die een geweldige pegel op het doel van SSS vuurt. Het schot wordt gestopt door de goalie uit Udenhout.

In de slotfase van de eerste helft staat DESK niet op te letten en weet SSS hier eenvoudig van te profiteren. Met een 4-2 voorsprong gaan beide ploegen de rust in. Direct na rust is het SSS dat de aansluitingstreffer binnen schiet. Djeno van Iersel heeft de plek onder de lat ingenomen van Siem en kan niet voorkomen dat de tegenstander gelijk na rust scoort.

DESK weer even wakker geschud. Djeno bouwt van achter uit op, speelt de bal in op Luuk Pottgens. Luuk geeft de bal diep op Cliff die er vandoor kan gaan. De kleine Sikkers zet zijn derde treffer op het scorebord en brengt DESK op een 5-3 voorsprong. Kort daarna is het Julian van Heumen bijna met de 6-3, maar de doelman van SSS redt uitstekend het harde schot van Julian in de korte hoek. De time-out in de tweede helft wordt gehouden en daarna is het de laatste 10 minuten vol gas richting het doel van SSS.

Een heerlijke aanval van DESK wordt uitstekend uitgespeeld. Raf de Vreeze gaat er vandoor over de as en de kleine TagliaDio gaat over de linkerflank met hem mee. Raf houdt het overzicht en geeft de bal op het juiste moment breed op Dio die met zijn linker de bal in het doel pegelt. 6-3 Even later is het opnieuw de kleinste van Cleijn die vanaf de linkerkant mee opgekomen is. Dio zet goed druk op de tegenstander die daardoor de bal verliest aan de kleine linksback. Dio gaat door en weet ook de doelman af te troeven en schuift met rechts de bal in het doel. De stand is inmiddels 7-3 in het voordeel van DESK.

In de slotfase wordt de eindstand op het scorebord gezet door Julian van Heumen die met een droge knal het net weet te vinden. Na het fluitsignaal worden de spelers bedankt voor de wedstrijd en gaan beide teams een penaltyreeks schieten. DESK begon slap in de wedstrijd, maar wist bij vlagen met goed samenspel de tegenstander over de knie te krijgen.

Volgende week staat er weer een vroege uitwedstrijd richting Vught op het wedstrijdaffiche. Gelukkig is het deze week weer trainen met de gehele ploeg en kunnen de vakantiekilo's er af getraind worden.

Tekst: Dieter Cleijn