DESK JO8-4
Blauw Wit'81 JO8-1G
18-05-2019
09:00

Vandaag stond de belangrijkste wedstrijd op het affiche voor de JO8-4 van DESK. Al weken keken de spelers en supporters van DESK er naar uit om tegen een sterke lichting voetballers uit De Moer te spelen. Blauw-Wit '81 kent dit seizoen een heerlijke lichting en de jeugd uit De Moer weet hun tegenstanders over de knie te krijgen met goed voetbal. Saillant detail is dat trainer Cleijn in de jeugd bij DESK speelde en daarna bij de senioren in De Moer bij Blauw-Wit'81.

De warming-up is gedaan en beide teams staan voor het handen schudden klaar op het midden van het veld. Trainers Blok en Cleijn nemen hun positie in langs de zijlijn en aan de overkant is het Bart Netten die zijn ploeg in het Blauw-Wit coacht. De aftrap is genomen en het is direct duidelijk dat DESK een pittige kluif heeft aan de ploeg uit De Moer.

Blauw-Wit zet DESK gelijk onder druk en zorgt dat de ploeg niet over de middenlijn komt. Er zijn enkele minuten gespeeld als de verdediging van DESK bestaande uit Luuk Pöttgens, Cliff Sikkers en Dio Cleijn kan opruimen. De bal belandt bij Maurits de Wijs die met de bal aan de voet er vandoor gaat. Maurits weet op doel af te stormen en de bal naast de keepster tegen de touwen te plaatsen. DESK al vroeg op voorsprong, nadat het nog geen kans gehad heeft.

Even later wordt het bijna 2-0. Een harde lage voorzet van Julian schuift voor het Moerse doel langs en wordt net voor de lijn gestopt door de keepster. Blauw-Wit zet aan en weet DESK weer achteruit te drukken. De harde werkers uit De Moer combineren goed en schieten de bal hoog in de DESK-doel. De stand is weer gelijk. DESK met Siem Blok onder de lat en een hard werkende defensie komt niet onder de druk uit van Blauw-Wit. Een laag schot op het doel van Siem rolt in het doel als de goalie van DESK over de bal heen maait. Niet veel later valt de derde treffer hoog in de bovenhoek en staat het binnen no-time 1-3 in het voordeel van Blauw-Wit.

In het eerste deel van de wedstrijd is het de tegenstander uit De Moer die veel scherper is, feller de duels in gaat en doeltreffender is dan de spelers van DESK. Het team uit Kaatsheuvel lijkt onder de indruk van het goed spelende Blauw-Wit en houdt zichtbaar in. Gelukkig zijn de 10 minuten gespeeld en is het tijd voor de time-out.

De spelers worden even wakker geschud en de tactiek wordt weer even aangestipt. Na de time-out komt DESK beter onder de druk uit van Blauw-Wit. Het is Julian van Heumen die de aansluitingstreffer op het scorebord zet en de 2-3 voor zijn rekening neemt. DESK probeert meer te voetballen en de ruimtes te benutten, maar het is Blauw-Wit die scherper is in de eerste helft. De ploeg uit De Moer krijgt een bal kado als deze dwars door het midden in de voeten geschoven wordt van een van de Moerse voetballers. Siem Blok kan de inzet niet keren en met een 2-4 achterstand gaat DESK de rust in.

Cliff Sikkers maakt zich op voor het keepen in de tweede helft en Siem gaat in de aanval als veldspeler. Alle spelers van DESK worden toegesproken op hun taken en wat te doen bij verdedigen. De tegenstander krijgt te veel ruimte om te voetballen en kan veel te makkelijk op doel schieten. Dat moet de tweede helft anders.

Direct na rust is het DESK dat beter gaat voetballen. Er worden weer passes over de grond gegeven en er wordt weer vrijgelopen en gezocht naar de vrijstaande spelers. DESK bouwt op vanuit achter en het is weer Julian die de aansluitingstreffer op het bord zet. De stand is inmiddels 3-4 in het voordeel van Blauw-Wit en de wedstrijd gaat meer op en neer. Een gevaarlijke uitbraak van Blauw-Wit wordt door de sluitpost van DESK, Cliff, met een aantal geweldige reddingen gestopt.

DESK gaat harder werken. Raf de Vreeze op het middenveld bikkelt op het middenveld en Luuk in de verdediging weet ook vaker een vrijstaande speler te vinden. Een diepe bal van achteruit wordt opgepikt door Maurits de Wijs, die de gelijkmaker voor zijn rekening neemt. Met een 4-4 tussenstand gaan de laatste 10 minuten in. Nog 10 minuten vlammen en alles geven. Met dat devies gaat het sterrenensemble het veld in.

Het middenveld van DESK in de personen Raf en Maurits zorgen dat de bal terug gelegd wordt op Dio. Dio met zijn befaamde linker neemt de bal op zijn pantoffel en ziet zijn poging over het doel gaan.

DESK zet de tegenstander meer onder druk en krijgt loon naar werken. Siem Blok prikt de 5-4 binnen als hij een pass van de defensie uit De Moer onderschept en binnen schiet. Blauw-Wit komt er weer uit met een geweldige aanval. Het is de keeper van DESK die zijn ploeg op voorsprong weet te houden met een aantal geweldige reddingen. Ook Dio Cleijn moet flink aan de bak in het centrum van de verdediging en ruimt op.

Even later is het Julian van Heumen die een corner neemt. Julian geeft de bal hard voor het doel welke van richting verandert wordt en via het hoofd van de keepster in het doel valt. Met een tussenstand van 6-4 krijgt DESK nog een kadootje als Siem de bal in de voeten krijgt geschoven en beheerst afrondt. Blauw-Wit zet nog een keer aan en DESK kan weer in zijn achteruit. Een heerlijke scrimmage voor het doel van Cliff valt uiteindelijk voor de voeten van een Blauw-Wit speler die het vijfde Moerse doelpunt op het scorebord zet.

In de slotminuten is het DESK dat het laatste doelpunt maakt. Siem Blok prikt de eindstand in het doel en daarmee wordt het 8-5 in het voordeel van DESK. Een heerlijke wedstrijd die in de eerste helft duidelijk voor Blauw-Wit was en in de tweede helft efficiënt gekanteld werd door DESK. Beide ploegen hebben hard gewerkt, geknokt en een spannende wedstrijd op de mat gelegd.

Na afloop van de wedstrijd werden de trainers van DESK door het team getrakteerd op een heerlijk bierpakket als waardering voor het afgelopen seizoen. Met daarbij een foto van de spelers en de boodschap: "Jij hebt ons laten groeien!!!" is dit seizoen ook voor de trainers zeer geslaagd! Ook trainer en algemeen coördinator Kanjers, Tommy Soyer, kwam de waardering in ontvangst nemen. Een geweldig compliment van de spelers en de ouders van de JO8-4 voor het seizoen 2018-2019. De stap naar de JO8 voor onze 6- en net 7-jarige spelers is pittig geweest, maar de ploeg heeft uitstekend gepresteerd en vooruitgang geboekt.

We hebben schitterende wedstrijden gezien vol inzet, techniek, inzicht en vooral heel veel plezier. De voorjaarscompetitie zit er bijna op, met nog een uitwedstrijd tegen Were-Di. De resultaten van de ploeg in de JO8 competitie begonnen met een nipt verlies van 8-10 tegen Were-Di. Het was wennen voor de spelers van DESK die 4 tegen 4 gewend waren op een kleiner veld. Deze competitie werd er 6 tegen 6 gespeeld, met een keeper en een groter speelveld.

De wedstrijden tegen Were-Di (8-10), Uno Animo (8-7) en BMC (7-5) werden nipt verloren en zorgde voor weerstand. Hoofd omhoog en borst vooruit. Overwinningen op Willem II (9-8), Jong-Brabant (15-6), 't Zand (8-7), Nemerlaer (5-4), sv SSS (8-3), Zwaluw VFC (9-1) en vandaag een overwinning op Blauw-Wit (8-5) zorgde voor veel geweldige successen. Met 82 treffers in 10 wedstrijden werd er door alle spelers van DESK gescoord. Ook hebben alle spelers in het doel gestaan en hebben ze allemaal 57 tegentreffers geïncasseerd. Met een positief doelsaldo van +25 en uiteindelijk 21 winstpunten uit 10 duels hebben de spelers het geweldig gedaan.

In het gehele seizoen hebben deze spelers maar liefst 229 doelpunten op het wedstrijdformulier kunnen noteren in de JO7 (voor de winterstop), tijdens het RegioCup toernooi en de JO8 (na de winterstop). We kunnen wel stellen dat dit team een geweldig collectief is en dat het kan knokken ook als het even tegen zit. Hier kan DESK in de toekomst nog veel plezier aan beleven.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen Were-Di en op 1 juni sluiten we samen met de Kanjers van DESK het seizoen 2018-2019 af.

Spelers en ouders bedankt voor dit fantastische seizoen!

Verslag: Dieter Cleijn