DESK ZA2
OJC Rosmalen 2
22-08-2020
14:45

VAMOS! Na maanden droogte werd er weer een wedstrijd gevoetbald. Op sportparkt Eikendijk was het nieuwe zaterdagteam OJC Rosmalen ZAT2 te gast voor een lekker oefenpotje. DESK ZAT2 doet al jaren mee in het zaterdagvoetbal, maar trad ook met enkele nieuwe jongens aan. Roy Dekkers, Rens van Heijst, Rens van der Linden en Rinse de Bont zijn overgekomen van de zondagselectie. Rens L. was nog afwezig, de overige drie heren maakten wel hun debuut in ZAT2, dat met een verrassing aantrad in de basis: na jaren afwezigheid keerde Max Mertens - bijna onherkenbaar - terug op het veld. De verdediger keerde met sixpack terug op het veld en liet zien dat-ie het voetballen nog altijd niet is verleerd. Dat smaakt naar meer!

Zonder Dennis Haans, die inmiddels trotste vader is geworden gestopt is met voetballen, begon DESK aan de eerste oefenpot van het seizoen. Tweeling Mitchel en Jason Wolffs waren afwezig, evenals Alexander van Ravensteijn, keeper Dennis van den Beukel, Nick de Bruijn, Luc van Noije, Rens van Hulten en nieuweling Rens van der Linden. De andere nieuwe jongens stonden direct in de basis en lieten zien waarom ze selectievoetbal speelden. OJC Rosmalen, komend seizoen beginnend in de 3e klasse, liet zien dat het de ambitie heeft om snel te promoveren. De jonge ploeg voetbalde lekker aanvallend, gedurfd en was zo nu en dan dreigend. Maar ja, keeper Sander Dijst passeer je niet zomaar. Dat liet Sje zien bij een van de gevaarlijkste momenten van de bezoekers, toen hij knap redde op een keurig ingeschoten vrije trap. Toch moest de boomlange blonde keeper na 10 minuten voetballen al wel de bal uit het netje halen. De bezoekers rondden een keurig uitgespeelde counter af en prikten de 0-1 binnen. Daarna joeg het naar meer. DESK daarentegen moest nog even op gang komen en dat deed het na iets meer dan 35 minuten spelen. De lange spits Roy Dekkers, die meteen de volle negentig minuten speelde, tikte keurig binnen uit een lekkere voorzet: 1-1.

In verband met corona bleven beide teams in de rust op het veld voor een bespreking. De kletsnatte regen was inmiddels achter de rug en trainer Anton 'Hiddink' Peters sprak de mannen enthousiast toe. Nog 45 minuten gas geven en dan mogen de eerste pilsjes van het seizoen genuttigd worden in de kantine. Aanvoerder Timothy Heuer gaf meteen gehoor aan dat verzoek: 20 minuten na rust prikte hij raak uit een lekkere voorzet van Max: 2-1. OJC probeerde daarna nog wel wat, maar kwam niet meer toe aan het uitstekende spel van de eerste helft. DESK kreeg zo nu en dan nog een kansje, maar beide teams vonden het welletjes. Na 90 minuten blies scheidsrechter Sam Haarbosch op z'n fluit en zo wint DESK de eerste oefenpot van het seizoen.

Volgende week wacht de eerste bekerwedstrijd van het seizoen, thuis tegen SSC'55 2 (12.00 uur). Aansluitend oefent DESK ZAT2 op 1 september in Loon op Zand tegen Uno Animo 2, waarna 12 september de tweede bekerwedstrijd volgt. Wordt het net zo'n voorbereiding als vorig jaar? Let's go for it!