DESK ZA2
12-09-2020
3 - 0

Scheidsrechter:   T. (Thijs) Dingemans
Over en uit. DESK ZAT. 2 speelde zaterdagmiddag de tweede en tevens beslissende bekerwedstrijd in Tilburg bij TSVV Merlijn. De eerste poulewedstrijd, thuis tegen SSC'55, werd met 0-0 gelijkgespeeld. Vorige week won de ploeg uit Sprang met 2-0 van de Tilburgers. Dat betekende dat DESK aan 3 doelpunten voldoende had om door te bekeren. Maar het werd een middag om gauw te vergeten.

Aan de rand van het spoor werd om 12.00 uur afgetrapt. Het Tilburgs studententeam kwam goed uit de start en zette meteen aan. DESK kreeg de eerste kansen, maar Rens van Hulten (werd één-op-één met de keeper afgetroefd door de doelman) en Mitchel Wolffs (die na een solo een Tilburgs been op de lijn raakte) faalden. Aan de andere kant was Merlijn zo nu en dan gevaarlijk via de snelheid voorin, maar een troosteloze eerste helft leek in 0-0 te eindigen. Tot de thuisploeg vijf minuten voor rust op 1-0 kwam.

De 4-4-2-formatie werd na rust ingewisseld voor een 4-4-3-formatie, maar ook dat mocht niet baten. DESK speelde beschamend en liet zich volledig aftroeven door de Tilburgers, die op rozen zaten. Vijf minuten na rust werd de wedstrijd beslist toen Merlijn de 2-0 maakte. DESK kwam daarna niet meer voor de goal en kreeg tien minuten voor tijd een derde goal om de oren: 3-0. Een zéér slecht DESK verliest terecht in Tilburg en gaat zich opmaken voor de competitiestart. Volgende week beginnen de heren meteen met een pittige uitwedstrijd bij Blauw-Geel '38 in Veghel. Om 17.00 uur wordt dan afgetrapt tegen de gedoodverfde kampioen van vorig seizoen. Keert het tij? We'll see!