Sparta'30 3
12-09-2020
1 - 1

Scheidsrechter:   R. (Remco) Rissema
Op zaterdag 12 september stond voor DESK zaterdag 4 de laatste poulewedstrijd van de beker op het programma. Ondanks dat er al zekerheid was van de volgende ronde moest deze wedstrijd gespeeld worden. Zaterdag 4 mocht het op een uitverkocht veld D opnemen tegen Sparta’30.

Voor de wedstrijd constateerde trainer Dobbelsteen dat Sam een afwijkend shirt aan had. Daarop besloot hij om Sam deze wedstrijd in de goal te zetten. Enkele minuten voor de wedstrijd kwamen we erachter dat ook Sparta’30 gele shirts heeft. Gelukkig liep leider van Wanrooij naar het secretariaat om de groot uitgevallen wisselshirts te halen.

De eerste helft haalde DESK niet het niveau van de afgelopen wedstrijden. Het had moeite met het team uit Andel en wist weinig kansen te creëren. Ook Sparta’30 kwam niet verder dan een paar kleine mogelijkheden. Wel kwam DESK met de schrik vrij nadat Wessel een speler van de tegenstander raakte in de eigen zestien. Even dachten wij hier een strafschop tegen te krijgen maar we konden opgelucht adem halen toen de scheidsrechter besloot de bal niet op elf meter te leggen. De laatste 10 minuten moesten de geel-blauwen, dit maal spelend met blauwe shirts, het doen met een man minder. Ruben zette de zaagmachine aan en raakte een speler van de tegenpartij, maar geen bal. Hiermee was Ruben de eerste die de zojuist ingestelde boetpot mocht spekken. De ruststand was dezelfde stand als hoe we begonnen.

In het begin van de tweede helft liet DESK zien aanvallende intenties te hebben en kwam ook op voorsprong. Thijs ramde de bal achter de keeper. Hierna kreeg de ploeg uit Kaatsheuvel nog wat mogelijkheden maar lukte het niet om de score te vergroten. Sparta’30 liet zien niet te willen verliezen en bleef aanvallen. Wij hadden het hier moeilijk mee en hadden veel overtredingen nodig om ze tegen te houden. Helaas viel er wel een gelijkmaker. Keeper Sam kon in eerste instantie het afstandsschot nog keren maar in de rebound bolde het net alsnog. In zijn dromen schiet Stijn elke bal vanaf een meter of twintig stijf in de kruising. Het bleef bij een droom want in werkelijkheid ging de bal over het vangnet richting veld G. Ondanks een moeilijke slotfase voor DESK bleef het 1-1 en moest het genoegen nemen met een puntje.

Gelukkig maakte het niet uit en is zaterdag 4 nog door naar de volgende ronde van het beker toernooi. Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd tegen Trinitas uit Oisterwijk. Deze wedstrijd zal om 14:45 worden gespeeld op de eikendijk. Dus kom dat zien en steun onze jongens richting de eerste overwinning in de competitie. Daarnaast kun je via instagram op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent zaterdag 4. Volg daarvoor DESK_4.

Verslag: Sam Haarbosch