DESK JO8-4
Dongen JO7-2
03-11-2018
vervallen

DESK JO7-1 werd in de lichtblauwe uitshirts gehesen voor de wedstrijd tegen vv Dongen. De tegenstander van vandaag speelt namelijk in dezelfde kleuren als onze toppers van DESK. Voor de eerste keer is het team van trainers Blok en Cleijn compleet. De twee voorgaande wedstrijden werd er al lustig op los gescoord. In de eerste twee wedstrijden wisten Siem Blok, Raf de Vreeze, Cliff Sikkers, Maurits de Wijs, Julian van Heumen en Dio Cleijn het doel al 26 keer te vinden. Eens kijken wat het team vandaag kan brengen.

Beide ploegen staan klaar voor de aftrap en als het startsignaal klinkt, stuiven de toppers op de bal af. DESK zoekt gelijk de aanval en het is Julian van Heumen die de score voor DESK opent. Niet veel later ligt zijn tweede treffer er al in. DESK zet de tegenstander vast op eigen helft en combineert er lustig op los. Het verschil is gelijk zichtbaar als ook Cliff Sikkers het op zijn heupen krijgt en ook twee doelpunten achter elkaar tegen de touwen jaagt. Tussenstand 4-0 na een kleine vijf minuten voetballen.

Maurits en Raf gaan slim de duels aan en zorgen dat het spel goed verdeelt wordt. Julian scoort een zuivere hattrick en zet de 5-0 op het scorebord. Ook Cliff tekent voor een hattrick en brengt voor de time-out zijn ploeg op een 6-0 voorsprong.

Na de time-out gaat DESK door. Goed samenspel tussen Dio, Maurits en Raf zorgt dat ook Raf zijn naam in het wedstrijdboekje zet. DESK op 7-0 maar daar blijft het niet bij. Siem Blok is niet veel later twee keer trefzeker en zet het team op een 9-0 voorsprong. Dio Cleijn die vanaf de linksbackpositie opstoomt, zorgt dat DESK de dubbele cijfers op het scorebord zet: 10-0!

Voor de rust wordt er nog heerlijk gecombineerd en zorgen Julian en Siem voor de 11e en de 12e treffer van DESK. Na twintig minuten voetballen is het rust en staat DESK riant met 12-0 voor.

Even een korte teambespreking en de opdracht in de tweede helft er voor te zorgen dat iedereen van het team een doelpunt maakt. De opdracht wordt goed begrepen en het team gaat op zoek naar de vrije man. Dio Cleijn prikt de 13e treffer binnen en het team gaat sneller combineren. Het feest is compleet als ook Maurits zijn welverdiende treffer op het scorebord zet. 14-0.

Daarna zijn Cliff en Julian weer trefzeker voor DESK en is Maurits los wanneer hij twee treffers achter elkaar maakt. In de hiervoor genoemde volgorde zijn de 15e, de 16e, de 17e én de 18e treffers van DESK een feit. De ploeg heeft niet door dat na rust Dongen met 6 spelers is gaan spelen en gaat door met scoren. Cliff Sikkers scoort de 19-0 en kort daarop de 20-0. Het doelpuntenfestival wordt afgesloten met treffers van Siem, Maurits en Julian.

Een trefzeker en scherp DESK scoort maar liefst 49 keer in de eerste drie duels in de JO7 competitie. De Kanjers van DESK draaien op volle toeren en doorlopen de zeer succesvolle kanjeropleiding van DESK.

Het team speelt goed voetbal, heeft veel balcontacten, scoort er geweldig op los en heeft vooral veel plezier. Ga zo door toppers, dan gaan we na de winterstop wellicht een klasse hoger voetballen.

Verslag: Dieter Cleijn