DESK overtuigt tegen ongeslagen Madese Boys

Madese Boys JO7-2
DESK JO8-4
10-11-2018
vervallen

Dit weekend stond er alweer een vroeg uitduel op het wedstrijdaffiche van trainers Blok en Cleijn. De telefoon van de teamleider Blok op standby, want Siem Blok kan ieder moment een zusje verwelkomen thuis. Succes met de laatste loodjes Lisan. 

De spelers zijn net wakker en treden aan op het hoofdveld op sportpark de Schietberg. De opstelling van vandaag: Siem Blok, Dio Cleijn, Julian van Heumen, Cliff Sikkers, Raf de Vreeze en Maurits de Wijs. De tegenstander van vandaag is er eentje van zwaar kaliber. Het team van Madese Boys heeft nog geen enkele wedstrijd verloren en de spelertjes zijn gebrand om ook DESK over de knie te leggen. 

De aftrap is genomen en het is DESK dat direct de aanval kiest. De eerste kans is voor Raf de Vreeze die de bal net naast poeiert. Madese Boys gaat de duels lekker fel in en laat zich niet zomaar de les lezen in het veld. Ook Julian krijgt de kans om de score te openen, maar zijn schot gaat, net als dat van Raf, naast. Na een kleine vijf minuten voetballen en goed weerstand gekregen van de boys uit Made, is het wel raak voor DESK. 

Cliff Sikkers zet de 0-1 op het scorebord voor DESK. Zoals al bleek is de tegenstander van vandaag niet van plan het zomaar weg te geven. Een bekeken afstandsschot vliegt zo in het doel van DESK. De stand is weer gelijk. Het spel gaat over en weer en DESK staat en speelt prima tegen een goede tegenstander in de 1e klasse. Na een heerlijke combinatie tussen Cliff en Julian is het Maurits die DESK weer op voorsprong zet. 1-2. 

DESK scherp en doelgericht zet niet veel later de 1-3 op het scorebord. De stadionspeaker twijfelt wie de bal als laatste geraakt heeft. Het waren Siem Blok en Cliff die beide de bal raakten en in het doel zien ploffen. Madese Boys gaat niet bij de pakken neer zitten en scoort bijna de aansluitingstreffer. Het schot van Made gaat net naast. De spanning is nog steeds goed voelbaar en het spel gaat op en naar. 

Succestrainers Blok en Cleijn krijgen meer lucht als Siem zijn tweede treffer van de wedstrijd maakt. 1-4 Madese Boys probeert hoog druk te zetten, maar de defensie van DESK staat prima. Dio Cleijn in het centrum van de defensie geeft een heerlijke steekpass diep op Julian van Heumen, die ook zijn tweede van de wedstrijd op het wedstrijdformulier kan bijschrijven. Stand 1-5. 

Een uitstekend spelende Dio beloond ook zijn inzet na een goede voorbereiding door Raf en Maurits. Dio prikt de 1-6 net voor rust binnen en beide ploegen gaan aan de ranja. 

Na de rust gaat DESK door met aanvallen. Het veldspel wordt beter en de spelertjes zoeken meer de vrije ruimte. Dio vanaf de linkerkant komt naar voren gedribbeld, weet zijn tegenstanders het bos in de sturen en trekt de bal laag voor. Het is Siem Blok die de bal binnen prikt voor DESK. Een mooie aanval beloond met een treffer. Stand 1-7 

Het wordt na vier corners van de voet van Julian bijna 1-8, als Siem op de paal schiet. Een vlijmscherpe counter van Made zorgt voor een tegentreffer. Made scoort als de verdediging van DESK niet op tijd terug is na de omschakeling. 2-7 

Julian van Heumen breidt de voorsprong weer iets uit als hij vanaf de zijkant, na een uitbal, de leren knikker over de Madese defensie in het doel poeiert. 2-8 
Madese Boys blijft knokken en beloond zichzelf, bij balverlies van DESK op het middenveld, met een treffer van afstand. Het wordt 3-8. Cliff Sikkers, weer even opgepept, brengt DESK weer op zes doelpunten verschil. Ook Made doet weer iets terug na een slimme counter. Tussenstand 4-9. 

In de slotfase zijn het Siem Blok, met de 10e treffer voor DESK, en niet veel later Dio Cleijn beiden trefzeker. Tussenstand 4-11. In de laatste minuut maakt Siem Blok de laatste treffer voor DESK en scoort Made het laatste doelpunt van de wedstrijd. Met een 5-12 eindstand heeft DESK een mooie partij voetbal gespeeld tegen een gerespecteerde en goede tegenstander. Complimenten aan de tegenstander die tot aan het laatst bleef voetballen en het DESK goed weerstand bood. 

De flow bij DESK zit er goed in. Helaas is het volgend weekend vrij en speelt het pas weer op 24 november als het uit naar Raamsdonk gaat. Trainers Blok en Cleijn zien hun spelers iedere week groeien en zijn trots op het spel wat op de grasmat gelegd wordt. Ga zo door Kanjers! Na de winterstop een stapje hoger in de competitie en nog meer ontwikkelen.

Verslag: Dieter Cleijn

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven