Oosterhout 1
10-02-2019
2 - 0

Scheidsrechter:   W.J. (Wouter) Engelkes
Vorige week ging het vlaggenschip van DESK snoeihard onderuit in de titelrace bij het voorlaatst gesplaatste OVC'26 waar het met 3-0 van de mat geveegd werd. Trainer Tom Heijkoop had een flinke puzzel op te lossen voor de komende wedstrijd tegen Oosterhout. Steven Krikken en Ronny de Bresser beiden afwezig vanwege een schorsing, evenals Walter Klijs die net terug was uit Israël. Daar bovenop kwam ook nog de blessure van Rick Vervaart en dus moest er op vier posities in de basis een oplossing gezocht worden.

De opstelling voor vandaag waren de volgende basiself die bij de aftrap aan het duel begonnen: Carlo v/d Beukel, Daan van Loon, Rens van Heijst, Django Hooymayers, Koen van Baardwijk, Freek van Eembergen, Mitchell Bastianen, Dylan Roovers, Djordi Smout, Stijn Bergmans en Rick van Enkhuizen. DESK start met een 4-4-2 opstelling en dat biedt gelijk druk vanaf de aftrap.

De kansen voor DESK, dat Oosterhout gelijk achteruit drukt, komen van Mitchell Bastianen en Djordi Smout. Mitta, gelijk dichtbij een openingstreffer, ziet zijn doelpoging net naast de kruising zeilen. Ook Djordi Smout zorgt voor dreiging in de spits voor DESK, maar zijn poging gaat er nog niet in.

Na een halfuurtje voetballen is het DESK dat het initiatief toont en de tegenstander onder druk zet. Een aanval vanaf de linkerflank via de opkomende back, Rens van Heijst, wordt voorgegeven bij de tweede paal in het doelgebied van Oosterhout. Het is Smout die zijn knoest tegen het leer knikt en de kopbal in de handen van de goalie uit Oosterhout deponeert.

Niet veel later is het Freek van Eembergen met de openingstreffer op een presenteerblaadje. De spits van DESK krijgt een heerlijke voorzet van Daan van Loon half hoog voor, maar krijgt zijn voet niet tegen het leer om de bal binnen te prikken. Een kleine minuut later is het dan wel raak. Een voorzet van Stijn Bergmans wordt tegendraads op het doel gekopt door Rick van Enkhuizen. Djordi Smout is er als de kippen bij om de bal in de drukke zestien in de korte hoek tegen de touwen te janken: 1-0.

DESK zeer verdiend op voorsprong en de ploeg gaat op zoek naar de volgende treffer. Op slag van rust weet Daan van Loon met een gruwelijke crosspass op Mitchell Bastianen DESK naar het Oosterhoutse doel te sturen. Mitta controleert de bal behendig en tikt de bal breed op de inkomende Smout die de bal snoeihard het doel in jaagt. Een heerlijke aanval van DESK en een terechte ruststand voor de ploeg van trainer Tom Heijkoop: 2-0.

Na rust is het gestopt met zachtjes regenen en stort het met bakken uit de lucht. De zijlijn langs het kunstgrasveld aan de Eikendijk siert fleurig met een kleurrijk palet aan paraplus. Daar het in de eerste helft helft kansen regende van de kant van DESK, is het de neerslag die in de tweede helft de boventoon voert. Na een kwartier voetballen is het middenvelder Koen van Baardwijk die een heerlijke pegel op het Oosterhoutse doel lost.

De goalie van Oosterhout wordt weggewerkt en de aanval van DESK smoort. Het hoogtepunt in de tweede helft is de gruwelijke vrije trap van Daan van Loon. Een vrije trap te nemen op een meter of 25 voor het doel van de tegenstander wordt gegeven. Daan legt de bal neer en neemt zijn aanloop. Een brute pegel van Daan spat snoeihard op de deklat en stuitert hoog op terug de zestien in. De gruwelijke pegel van Daan was helaas niet over de doellijn en valt in de rebound op het hoofd van Roy Dekkers. Roy krijgt zijn hoofd niet lekker tegen de bal en knikt de bal naast.

In de slotfase van de wedstrijd is het Mitchell Bastianen bijna met de 3-0 op zijn pantoffel. Mitta komt lekker door op rechts, trekt de zestien binnen en vuurt een schot op het doel. De keeper weet het schot van Bastianen te keren en het is in de rebound Daan van Loon die met een volley een poging op doel waagt.

DESK houdt de nul en is weinig in de problemen geweest. Doelman v/d Beukel is een enkele keer getart bij een spaarzame uitbraak van Oosterhout en heeft zijn doel met hulp van de verdediging netjes schoon gehouden.

Een heerlijke eerste helft en een zeiknatte twee zorgen er voor dat DESK geen punten morst in de titelstrijd. Titelconcurrent TSC wist vandaag ook te winnen dus de voorsprong van één punt blijft aan de magere kant. DESK heeft daarentegen nog wel een duel tegoed. Volgende speelronde staat Irene'58 op het affiche en zal de ploeg afreizen naar Den Hout om daar tegen de huidige nummer 8 te strijden.

Verslag: Dieter Cleijn