Geen lust voor 't oog, maar wel een volgende ronde!

Willem II 3
15-09-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
“Geen onderschatting”, dat werd benadrukt in de kleedkamer van DESK. Het kon zomaar de grootste valkuil worden tegen Willem II 3, aldus de trainer. Het team dat nog geen wedstrijd wist te winnen in de poule, treft het DESK dat 6 uit 2 behaalde en met een punt voldoende heeft om de volgende ronde van de beker te bereiken.

Opstelling:
Van den Beukel, Peters, Van den Sanden, Haans,W .van Hulten, Trommelen, R.van Hulten, De Man, Smit, M.Wolffs(c), Ali

Wissels:
Jonkers, Van Noije, De Bruijn

Aftrap 14.45 uur. Zonder Heuer, J.Wolffs en van Tilborgh moeten we deze klus zien te klaren. Gelukkig hebben we tal van bepalende spelers die dat vlekkeloos kunnen invullen, dat zou goed moeten komen, aldus de leiding. Scheidsrechter Rissema fluit voor de eerste helft. De aftrap is voor DESK dat gelijk druk erop wil zetten en het balletje makkelijk rond speelt via aardig combinatievoetbal. Willem II laat DESK het spel maken en loert met een spits op de counter, die door slordigheden van de thuisploeg al enkele keren gevaarlijk werd weggestuurd. Gelukkig staan Van den Sanden en Haans op de juiste plaats. DESK heeft redelijk veel moeite om zich door de 5-4-1 formatie te verschaffen. We zijn ruim 15 minuten onderweg als ZAT3 de eerste echte kans krijgt via een vrijetrap rand zestien. R. Van Hulten achter de bal, hij schiet de bal langs de muur. De keeper heeft alle moeite het schot te keren, maar geen gevaar. Enkele minuten later krijgt M.Wolffs de bal een meter of 30 van de goal aangespeeld met een man in de rug. Hij draait weg en al glijdend haalt hij uit... Doelpunt 1-0! Vol in de kruising die bal, wat een goal! De keeper kan er alleen naar kijken. Willem II heeft enkele harde overtredingen nodig om het spel van DESK te stoppen. Ook de thuisploeg gaat een paar keer mee in het schopspelletje; hetgeen waar Willem II op aast zodat het via de standaardsituaties gevaarlijk kan worden. Keeper Dennis van den Beukel staat meerdere keren goed op zijn post, DESK moet er meer energie in gaan gooien de tweede helft anders krijgen ze het nog lastig. We gaan rusten met 1-0.

In de openingsfase van de tweede helft verandert het beeld niet: balbezit voor DESK zoekt naar de grotere voorsprong. Al is de eerste 100% kans na rust voor de counterspits van Willem II. Gelukkig weet hij deze niet te verzilveren. Een sombere periode volgt met kleine kansjes voor Haans, De Bruijn en De Man. Helaas staat de keeper uit Tilburg goed op zijn post. Tot De Bruijn na 20 minuten in de tweede helft door een fraaie steekbal één-op-één met de keeper wordt gezet. Tom legt hem op zijn beurt netjes breed op Damian Smit, die schiet de 2-0 binnen. Keurig uitgespeeld mannen! Willem II loopt achter de feiten aan en laat DESK het voortouw nemen. Het is wachten op de 3-0. Helaas blijft deze treffer uit. DESK wint wel en bekert verder. Zeker geen lust voor het oog vandaag, maar wel 3 punten!

Verslag: Nick Mertens