DESK JO12-3M
06-04-2019
6 - 2

Scheidsrechter:   C. (Charlie) Lisay
De meiden van DESK stonden zaterdagochtend in Elshout in de wei tegen de boys van sc Elshout. Een pittige tegenstander die met een vierde plaats in de competitie het vandaag de ploeg van trainers Jelle Hakkert en Susanne Landzaat moeilijk kon maken.

De bal rolt in Elshout en het is DESK dat in de beginfase goed druk zet. DESK controleert en biedt prima weerstand. Kenza onder de lat heeft in de beginfase nog weinig te doen gehad. Met een verdediging van Maartje de Jong, Suus v/d Pennen en Flo Cleijn weet het team Elshout van scoren af te houden.

Op het middenveld zijn het Bente van Loon, Merel van Gerwen en Pleun Pepping die spits Flo Hakkert van aanvoer moeten voorzien. DESK in de aanval met een steekpass van Flo Hakkert op Bente van Loon. De bal is net iets te scherp voor Bente en de keeper van Elshout zit er tussen.

De wedstrijd golft op en neer en de meiden van DESK bieden uitstekend partij tegen de nummer vier in de competitie. Pleun Pepping neemt een aanval van Elshout over, dribbelt richting het Wit-Blauwe doel en legt aan voor een schot. De goalie van Elshout weet met zijn vingertoppen de doelpoging van Pleun van richting te veranderen.

De eerste time-out is een feit en DESK heeft een prima fase gespeeld. Na de time-out wordt de ploeg uit Elshout sterker en krijgt het kansjes. Er vinden wissels plaats voor DESK en Floortje de Jong, Lynn Klijs en Lisa Sins komen in de ploeg. Een uitbraak door het midden wordt na een snelle omschakeling van Elshout afgerond. DESK op een 1-0 achterstand.

Na de aftrap is DESK weer gelijk in de aanval. Flo Hakkert schiet de bal net naast op aangeven van Merel. Niet veel later is DESK gretig op zoek naar de gelijkmaker. Een heerlijke aanval waar Merel de bal diep geeft op Lynn, welke de bal laag voor het doel van Elshout plaatst. Floortje de Jong mee opgekomen, weet de bal vanaf de rechterkant op het Elshoutse doel te vuren. Het schot van Floortje gaat over.

Met een marginale 1-0 achterstand gaat DESK de rust in en biedt het uitstekend weerstand.

Na rust is het een ander verhaal. Elshout voert de druk op bij DESK en loopt uiteindelijk uit naar een 6-2 voorsprong. DESK weet twee keer de defensie en de sluitpost van Elshout te doorbreken. Doelpunten van Maartje de Jong en Pleun Pepping kunnen er helaas niet voor zorgen dat DESK het eerst punt in de competitie pakt.

Er wordt met 6-2 in het voordeel van Elshout afgefloten. Een uitstekende eerste helft biedt aanknopingspunten voor de komende week.

Verslag: Dieter Cleijn