DESK 1
07-04-2019
1 - 5

Scheidsrechter:   G.M.J. (Gidion) Tunders
Vandaag op een zonnig sportpark De Gaard stond de return van vorige week op het programma voor DESK. DESK wist vorige week thuis een prima eerste helft te spelen en vergat dat door te trekken in de tweede helft. Vandaag stond het weerzien met RWB wederom op het programma.

Als DESK na het fluitsignaal gelijk in de aanval trekt, is het Steven Krikken die op het moment van uithalen binnen het zestienmetergebied gevloerd wordt. De scheidsrechter kent direct in de eerste minuut een pingel toe aan DESK. Mitchell Bastianen legt de bal op de 11-meter stip en schiet de bal onberispelijk binnen. DESK komt al vroeg op voorsprong.

In de 11e minuut is het Steven Krikken bijna die de 0-2 op zijn pantoffel heeft. Een vrije trap van Stijn Bergmans draait vanaf de linkerkant, randje zestien, richting de tweede paal het keepersgebied in. Steven Krikken vlamt de bal uit de lucht over het doel van RWB. Na 25 minuten voetballen wordt RWB sterker en komt het meer in het spel, wat DESK tot dan controleert.

DESK in de omschakeling komt er snel uit via Rick Vervaart. Rick kapt zijn directe tegenstander uit en slingert de bal gevaarlijk voor de pot. De inkomende Steven Krikken komt een teenlengte tekort om de bal in de korte hoek te prikken. Even later is het Mitchell Bastianen bijna met de 0-2, na een heerlijke actie van Lars Schimmer. De doelman van RWB redt de inzet knap van Mitta.

Het vuurwerk blijft nog achterwege als beide ploegen na 45 minuten aan de thee gaan.

Na rust starten dezelfde elf bij DESK als die van de eerste helft. Er zijn 5 minuten na rust gespeeld als Mitchell Bastianen diep gestuurd wordt. Het een-op-een duel met de centrale verdediger van RWB wordt gewonnen door Mitchell. Mitta ziet de doelman uitkomen en lobt vervolgens de bal heerlijk over de goalie van RWB in het lege doel. DESK op een 0-2 voorsprong.

Als er 60 minuten gevoetbald zijn is het Lars Schimmer die de kans op de 0-3 op zijn slof heeft. Een bekeken crossbal van Dylan Roovers richting de tweede paal wordt vol uit de lucht gevolleerd op het RWB doel. De keeper stopt de inzet van Lars geweldig en de bal wordt weg gewerkt.

Schimmer wordt in de 72e minuut van het veld gehaald na een heerlijk optreden in Waalwijk. Djordi Smout neemt de linksbuiten positie in. Koud in het veld is het dieje van Smout die DESK op een 0-3 voorsprong schiet. Een heerlijk balletje breed van Koen van Baardwijk op Djordi wordt tegendraads in de verre hoek buiten bereik van de doelman binnen gevlamd.

Met nog 10 minuten op de klok is het Dylan Roovers die Koen van Baardwijk lanceert met een heerlijke diepe bal. Koen houdt het overzicht en bedient de ingevallen Freek van Eembergen, die in de ploeg is gekomen voor Mitchell Bastianen, perfect. Freek prikt de 4-0 binnen. Even later wordt de stand verder opgevoerd door DESK. Djordi Smout speelt de bal in op Freek die op de rand zestien kort gedekt wordt. Smout krijg de bal terug en loeit de bal diagonaal in de verre hoek. Binnen 10 minuten na zijn invalbeurt is Smoutje twee keer trefzeker en weet DESK er met de goal van Freek de score op 0-5 te brengen.

RWB krijgt de eretreffer cadeau van DESK nadat Walter Klijs opzij gezet wordt en Rick van Enkhuizen een schot in de verre hoek niet weet te voorkomen. Doelman Carlo v/d Beukel geklopt in de verre hoek.

DESK wint met overtuiging in de tweede helft ook deze wedstrijd tegen RWB. De ploeg gaat zich deze week opmaken voor de kraker in de Derde Klasse. Zondag 14 april staat de koploper tegenover de huidige nummer 2 TSC. Bij winst kan DESK een stap richting het kampioenschap zetten. Aanstaande zondag is het dus erop of eronder voor DESK om de stap naar de titel te zetten.

Komt allen naar de Eikendijk om DESK te supporteren bij deze kraker van de competitie. De belangen zijn enorm voor de ploeg van trainer Tom Heijkoop om de eindsprint richting de titel goed voort te zetten.

Verslag: Dieter Cleijn