Een warrige week voor de mannen van DESK zaterdag 2, vol regen, wind en slechte velden waarbij de mannen van DESK helaas maar een klein uurtje konden trainen voor deze beladen pot. Vandaag uit naar het mooie Hei- en Boeicop oftewel HSSC’61 , voor veel voetballers een bekend terrein waar we 4 jaar geleden onze promotie wedstijd speelde tegen tevens dit 2de elftal. De dag van vandaag zitten beide teams bij elkaar in de competitie en hebben beide een middenmoot positie: met het voordeel van 1 punt voor DESK Zat 2. Het zo snel mogelijk veilig spelen kan alleen voltrekken mits er gewonnen gaat worden op dit winderig sportpark. Gelukkig hebben we vandaag een voltallige selectie met hulp van A2 vedettes: Lucca Appels & Jurre van de Sanden. Het is erop of eronder vandaag, een belangrijke pot zal het moeten gaan worden voor ons geel en blauw.

Van den Beukel, Peters, Haans, J. Wolffs©, N. de Bruijn, Trommelen, Domenie, van Noije, vd Sanden, M. Wolffs, de Man

Wissels:
Dijst, Appels, Ali, Mertens, van Hulten, Smit

14:30u

Op een flink open veld bij HSSC’61 staan beide elftallen klaar voor de eerste helft van deze pot. We zijn begonnen. Je merkt dat beide teams dezelfde opdrachten hebben gekregen van de trainers. Zo snel mogelijk vooruit voetballen en via goed positiespel het veldspel verleggen richting de 16 van de ander. Klote voor de mannen van DESK dat zij ook de eerste helft flink de wind tegen hebben, het is zeer onrustig de meeste ballen komen daardoor minder snel aan en we creëren daarin niet veel. Ook de thuisploeg heeft moeite om het spel te maken al komt het binnen het half uur wel op 1-0 voor, een klutsbal wordt uit een corner achter doelman Beukel gewerkt waarbij we tegen een achterstand aankijken. Al laten onze mannen het er niet bij zitten en gaan vol de aanval in en met resultaat, 10 minuten voor rust is de stand weer gelijk 1-1 Domenie is de naam, hij schiet de bal van een meter of 20 keurig in het hoekje de keeper stond vast op grond. Met deze stand gingen beide elftallen naar de thee en praten over het tactische spel voor in de tweede helft.

In de rust zet Mertens de mannen van DESK op scherp er wordt gelijk 2x gewisseld: Peters & de Man eraf en van Hulten en Appels komen in de ploeg. We willen meer vooruit voetballen en sneller het spel verleggen.

Voor de laatste 45 minuten staan we klaar, hopen dat we de 3 points nog over de streep kunnen trekken. Aftrap is genomen met de uitploeg die nu flink wind mee heeft en daar optimaal gebruik van wil maken. De mannen van DESK komen begin tweede helft wel beter voor de dag en weten elkaar makkelijk te vinden, je kan ook zeggen het is wachten op een treffer en die gaat er ook komen. Mooie actie van M. Wolffs die even zijn klasse laat zien en wegdraait bij zijn tegenstander, hij kijkt en krult de bal in de verre hoek en maakt 1-2 voor DESK: de keeper ging nog tevergeefs richting de hoek. De mannen uit Kaatsheuvel weten dat HSSC’61 nu gaat komen. DESK wil het vast gaan zetten en wisselt flink door. In de laatste fase van deze pot is het nog billen knijpen voor onze mannen, het is strijdend de overwinning over de streep trekken tegen de fysiek sterke mannen. Gelukkig komen we niet meer in gevaar en gaan de punten mee naar ons geliefde dorp.

Verslag: Nick Mertens