Uno Animo JO11-1
29-09-2018
3 - 7

Scheidsrechter:   D. (Dick) Delsasso
De eerste derby van dit seizoen voor de ploeg van trainers Lars Damen en Peter van Laarhoven stond op het wedstrijdaffiche. DESK - Uno Animo. De tweede wedstrijd in het nieuwe seizoen voor de competitie. Vorige week won DESK in de slotfase op karakter van vv Dongen. Vandaag een nieuwe tegenstander en gelijk een beladen duel. Thuis tegen Uno Animo. Beide ploegen hebben de handen geschud en de aanvoerders staan bij scheidsrechter Sam Haarbosch voor de tos.

Haarbosch fluit voor de aftrap en de bal rolt. Uno Animo is direct na de aftrap fel. Het drukt DESK achteruit en valt aan. Een puntertje vanaf de linkerkant wordt door de voet van Thyn Delsasso corner getikt. DESK probeert via de linksback, Ruben Smit, Uno achteruit te drukken. De opstomende Ruben komt vanaf links en steekt de helft over richting de achterlijn. Een snelle omschakeling van Uno Animo zorgt na een pijnlijke counter dat DESK op achterstand komt.

Uno op voorsprong. DESK heeft moeite om het spel te maken en het is weer Uno dat voor gevaar zorgt. Een schot gaat net voor langs. DESK voor het eerst voor het doel van Uno Animo. Een corner van Stijn v/d Pas schiet door en Ché Cleijn vlamt een schot op doel, maar de goalie uit Loon stopt de inzet. Thyn Delsasso houdt zijn ploeg in de wedstrijd als een gevaarlijk schot vanaf links op het doel gepegelt wordt. Thyn tikt de bal knap uit de rechter bovenhoek.

Time-out, even op adem komen en iedereen op hun posities wijzen.

Na de korte pauze is het DESK dat balverlies op het middenveld lijdt. Uno weer snel in de omschakeling en Timm de Jong in de achtervolging op de spits uit Loon die op het doel van DESK afstormt. Een geweldige tackle van Timm voorkomt erger. Niet veel later is het een defensieve fout van DESK die afgestraft wordt. Uno jaagt de bal in de rechter bovenhoek, onhoudbaar van Thyn, en de stand wordt 0-2.

DESK komt nog niet in hun spel en vergeet de afspraken die gemaakt zijn. Weer is het balverlies en de omschakeling waar de achterhoede van DESK niet tegen op gewassen is. Dwars door het centrum van de verdediging kan de spits uit Theebuikenland eenvoudig de 0-3 binnen prikken. DESK snakt naar de rust als ook de 0-4 valt.

Scheidsrechter Haarbosch fluit voor het rustsignaal en DESK wordt wakker geschud in de rust.

Na de pauze begint DESK te voetballen. Er wordt gecombineerd, goed gepositioneerd en druk gezet. Een corner van Siem Rombouts wordt door de verdediging van Uno weg gewerkt. De tweede bal is voor Tygo, die de bal neer legt en op het aluminium vlamt. DESK bijna bij de eerste treffer.

Een counter van DESK via de linkerflank wordt door Ties van Laarhoven laag voorgetrokken. Uno schiet de bal weg en Ties pikt de tweede bal op en vlamt deze net voor langs. DESK dichtbij de tegentreffer. De druk op het Loonse doel neemt toe. DESK is in de rust wakker geschud. De koning van de assist, Kian van de Power, kan er weer eentje bijschrijven. Via de rechterkant stoomt Kian op en trekt de bal terug op Stijn die via de binnenkant van de paal het eerste doelpunt van DESK op het scorebord zet.

1-4. In een fase dat DESK beter gaat spelen is het toch Uno Animo dat, je raadt het al, via de lange bal en de omschakeling dodelijk is. Het vijfde tegendoelpunt is een feit. DESK probeert de vorm weer te pakken die het net na de rust kreeg. Siem Rombouts bijna met de 2-5 maar zijn poging gaat net naast. Het wordt zelfs 1-6 als Uno tegen scoort. Kian lost een schot als Ché over de bal heen maait na de half hoge corner van Siem. De doelman in het Rood-Wit-Blauw redt met stunt en vliegwerk.

DESK krijgt de laatste tegentreffer van de wedstrijd te verwerken als Uno Animo de 1-7 op het wedstrijdformulier zet. In de slotfase brengt DESK het verschil nog iets terug. Stijn v/d Pas treft het doel via een Uno-been en Siem jankt de bal in de bovenhoek.

Scheidsrechter Sam Haarbosch fluit het duel af met een 3-7 eindstand.

Conclusie: DESK speelde een prima tweede helft, maar was nog niet wakker in de eerste helft.

Verslag: Dieter Cleijn