WSC
DESK JO13-1
13-06-2021
10:00

Zondagochtend, vuste vroeg, als de temperatuur van die dag weer op aan het lopen is, op de dag dat het Nederlands Elftal het EK2020 zal starten tegen Ukraine, speelt de JO13-1 van DESK een toernooi bij WSC Waalwijk. Een vijftal sterke tegenstanders speelden zondagochtend om de prijzen. In de JO13 poule waren de volgende teams ingedeeld: WSC JO13-1, SV Capelle JO12-1, Tivoli JO12-1 (had zich helaas uitgeschreven), Unitas JO13-1, Woezik JO13-1 en onze boys van DESK JO13-1.

De warming up werd gedraaid op een stukje gras tussen de kunstgrasvelden op het complex van WSC, waar alle grasvelden al in onderhoud zijn. Omdat Tivoli zich uitgeschreven had voor deelname aan het toernooi, duurden de wedstrijden geen 20 minuten, maar 25 minuten. Vier keer 25 minuten voetballen voor de ploeg van Bink en Van Delft.

Om 09:25u start het toernooi voor DESK met een wedstrijd tegen WSC, de gastheer van het toernooi. WSC start gelijk fel met druk naar voren. Binnen enkele minuten een aanval over de rechterkant. Een vlijmscherpe lage voorzet vanaf rechts wordt van richting veranderd door Tom en achter zijn eigen doelman Ché Cleijn gewerkt. Een flink gevalletje van pech in het begin van de wedstrijd.

DESK gaat voetballen en combineert er lekker op los. Op het middenveld heerst de kleine ijzervreter Mats van Gestel die met een paracetamolleke het toernooi is gestart. De pijnlijke voet van Mats wordt met een pijnstiller bestreden. Mats gaat de combinatie aan met Tommy en via de een-twee kan Mats door het centrum richting de zestien stomen. Mats wordt vastgepakt en krijgt een vrije trap. Finn Bink neemt zijn aanloop en krult de bal naast het doel.

DESK zet meer druk en krijgt meer grip op de wedstrijd. Een zeldzame uitbraak van WSC is gelijk weer een treffer. Een hoge bal valt achter de verdediging van DESK en wordt op het slofje genomen door de rechtsbuiten van WSC. De volley valt in de verre hoek buiten bereik van Ché Cleijn, die zijn tweede incasseert van het toernooi.

De ploeg van DESK heeft wel het betere voetbal, maar stuit op de zestienmeter. Een kansje voor Siem Rombouts die de bal vanaf randje zestien net naast het doel krult. De verdediging van WSC weet DESK te stuiten op de zestien. DESK verliest de eerste partij onverdiend en staat na een wedstrijd met lege handen.

De tweede wedstrijd is tegen Unitas. De ploeg uit Gorinchem wordt gelijk vastgezet door DESK. Een kans voor Mats van Gestel, die veel werk op het middenveld verzet. Mats krijgt de bal in de loop mee en stoomt over de as van het veld richting het doel van Unitas. De poging van Mats is te slap waardoor de doelman kan oprapen.

Een minuutje later is het Lucca met een afgemeten voorzet op Siem Rombouts. Dit is dé kans op de openingstreffer van de wedstrijd voor DESK, maar de inzet van Siem gaat recht op de doelman in het Rood/Wit. Zo dichtbij is DESK nog niet geweest.

Stijn van de Pas gaat er vandoor in het centrum met een verdediger van Unitas aan zijn zij. Stijn dreigt de zestien binnen te gaan en net daar voor trekt de verdediger aan de noodrem. Stijn wordt gevloerd en zijn tegenstander krijgt 5 minuten aan zijn broek.

Een heerlijke vrije trap voor een specialist om de bal om de muur op doel te krullen. Finn Bink achter de bal neemt zijn aanloop en poeiert de bal heerlijk tegen de touwen. DESK verdiend op voorsprong.

Doelman Kas Burgmans onder de lat heeft enkel een terugspeelballetje te verwerken gehad en staat er verlaten bij in zijn doel. DESK dicteert en heeft de wedstrijd onder controle. Met een 1-0 overwinning pakt DESK de eerste zege dit toernooi.

Twee wedstrijden gespeeld, drie punten. De volgende tegenstander staat alweer klaar op het A-veld van WSC. De tegenstander komt uit Wijchen en heet Woezik. Een sterke opponent zal het DESK lastig gaan maken. Gelijk vanaf de aftrap zijn de kaarten al geschud.

Woezik komt op een 1-0 voorsprong als DESK verzuimd op te ruimen achter in de defensie. Ruben, Tygo, Noud en Timm hebben hun handen vol aan de aanvallen van Woezik en zien de tweede bal voor de voeten van de tegenstander vallen. Vanaf randje zestien vlamt Woezik de bal door het midden achter Ché en staat DESK 1-0 achter.

Een hoog geheven been zorgt er voor dat een doelpunt uit een corner wordt afgekeurd. Daar komt DESK weg. Toch wordt het 2-0 als een hoge bal door Ruben Smit verkeerd ingeschat wordt en onder zijn voet doorschiet. De tegenstander profiteert van het foutje en jaagt de bal voorbij Ché in het doel.

DESK komt er zelden uit. De ruimte tussen de aanval en verdediging is veel te groot en het middenveld mist een aanjager in de persoon van Mats van Gestel. Mats krijgt even een wedstrijd rust om zijn voet iets te laten herstellen.

Timm de Jong bijna met een aansluitingstreffer voor DESK. Timm wordt gelanceerd met een diepe bal en weet zijn doelpoging niet voorbij de uitgekomen doelman te krijgen. Een spaarzame kans voor DESK deze moeilijke wedstrijd. Woezik komt op een 3-0 voorsprong als een gruwelijk pegel vanaf 20 meter in de rechterbovenhoek verdwijnt.

Een 3-0 verlies tegen de uiteindelijke sterke kampioen van het toernooi.

De laatste wedstrijd in de poulefase is een derby tegen SV Capelle. DESK begint goed. Tommy van Delft krijgt gelijk een grote kans. Tommy die richting het doel van Capelle gaat, vanuit randje buitenspel, prikt de bal net naast.

Een minuut later is het Teun die oog in oog de keeper voorbij speelt en de bal voor een leeg doel voor trekt. De poging van Teun gaat voor langs als er niemand is de hem binnen tikt.

Opnieuw een heerlijke aanval van DESK. Mats geeft een afgemeten een-twee op Teun die gelijk drie verdedigers met zich mee neemt. Teun houdt het overzicht en geeft een balletje breed op Tommy die de bal totaal verkeerd raakt. Dit was de uitgelezen kans op de score te openen tegen Capelle.

DESK komt met de schrik vrij als Capelle een afgeslagen corner vanuit de tweede lijn hard op doel gepeerd wordt. Kas staat goed opgesteld, duikt naar de grond en pakt de bal klemvast. Met een 0-0 eindstand houdt DESK een puntje over van het treffen met de talenten van Leon Hutten.

De finale wedstrijden worden beslist tussen WSC en Woezik voor plek een en twee. De derde en vierde plaats gaat beslist worden tussen de derby die zojuist met een brilstand eindigde.

De laatste wedstrijd is begonnen en het is DESK dat de aanval zoekt. Een kans voor DESK als Lucca de bal terug legt op Mats. De op paracetamol lopende Van Gestel jaagt de bal in de ballenvangers achter het doel van Capelle.

Even later koekoekt Mats zijn directe tegenstander en speelt hij deze door de benen. Ché is ingevallen als linkervleugelspits en zet druk op de doelman van Capelle. De keeper verdedigt haastig uit, waarna de bal voor de voeten van Stijn v/d Pas valt. Stijn chipt de bal heerlijk over de goalie van Capelle heen, maar ziet zijn inzet van de doellijn weg gewerkt worden.

Het is wachten op een treffer van DESK en de ploeg zou dit ook verdienen. Vijf wedstrijd achter elkaar spelen van 25 minuten met deze temperatuur op een warm kunstgrasveld kost veel energie. Zelfs voor assistent scheidsrechter Dennis van Gorp die de schroeivlekken op de zijlijn spurt.

Een corner voor Capelle valt bij de tweede paal en wordt wederom tot corner gepromoveerd. De volgende corner wordt uitverdedigd en weggewerkt. De wedstrijd lijkt te gaan eindigen zoals de eerst confrontatie tussen beide ploegen, met een 0-0 eindstand.

Toch weet Capelle te scoren als DESK te slap uitverdedigt en de bal snoeihard achter Kas gepegeld ziet worden. DESK is helemaal leeg gespeeld en gaat toch nog op zoek naar de gelijkmaker. Ché Cleijn zet hem op links in de versnelling en legt hem breed op Stijn.

Capelle met de interceptie gaat weer opbouwen. DESK met een slotoffensief. Mats steekt de middenlijn over een geeft een afgemeten balletje mee op Ché die hem vervolgens achter de verdediging van Capelle legt. De voorzet van Ché valt bij de tweede paal voor de voeten van Stijn. Helaas krijgt Stijn de bal net niet gedrukt anders zou de bal het net doen bollen voor DESK.

Teun probeert het ook nog een keer van afstand. De poging van een meter of 20 wordt door de keeper van Capelle uit de lucht geplukt. Na 25 minuten voetballen zit het toernooi er op en eindigt DESK als vierde op het toernooi.

DESK speelde goede wedstrijden tegen sterke tegenstanders en heeft zich prima kunnen meten in deze poule met alle tegenstanders.

Top gespeeld boys! Nu op naar het zwembad en weer energie tanken!

Verslag: Dieter Cleijn