RCD 2
30-09-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   A.J.P. (Rian) Vermeulen
Vorige week verloor DESK 2 nipt van Zeelandia-Middelburg met 1-0. Geen lekkere start voor de boys van het tweede. Vandaag kon de ploeg van trainers Jansen en van Wezenbeek thuis wellicht de eerste punten pakken tegen het Dordtse RCD.

De bal rolt op het hoofdveld en het eerste kwartier is het vooral een strijd op het middenveld. Beide ploegen bikkelen maar crëeren weinig tot geen kansen. Zo vliegt er een halve eerste helft voorbij zonder benoemenswaardige momenten. In de 25e minuut is het de tegenstander uit Dordrecht die op voorsprong komt. Een snoeiharde vrije trap van een meter of 20 zijlt over het gras langs de muur van DESK op doelman Dijst af. Sander keert de harde pegel, maar de defensie van DESK kijkt er naar en ziet de tweede bal opgepikt worden door de tegenstander die eenvoudig binnen prikt.

DESK op een 0-1 achterstand. Een minuut of tien voor de rust valt Niels Hamers geblesseerd uit. Niels wordt vervangen door Daan van Loon. DESK geeft niet op en komt meer in de wedstrijd. Op slag van rust is het Roy Dekkers die diep wordt gestuurd. De bal valt heerlijk achter de verdediging van RCD. Roy kan de bal aannemen en jankt de bal heerlijk tegen de touwen. Met een 1-1 ruststand gaan beide ploegen aan de thee.

Na rust is het weer RCD dat op voorsprong komt. De bal blijft hangen in de defensie van DESK en wordt niet weggewerkt. Een laag geplaatst schot uit de tweede lijn scheert langs alles en iedereen heen zo het doel van DESK in. DESK op achterstand zal een tandje bij moeten schakelen om nog punten te pakken.

Een indraaiende corner van Marino Domenie wordt op doel gekopt door Stijn Hamers. De bal gaat naar de verre hoek maar wordt van de lijn gehaald door een verdediger van RCD. Kans verkeken. Niet veel later is het Frank Koot die DESK op gelijke hoogte kan brengen. DESK in de aanval maar de bal blijft in de zestien hangen van RCD. Roy Dekkers houdt de verdediging goed bezig en de bal valt voor Frank zijn voeten. Koot poeiert de bal van dichtbij naast het doel van RCD en daarmee is de druk van DESK weg. Het is ook gelijk de laatste actie van Koot. Frank wordt gewisseld voor Daan Lange.

DESK gooit er een slotoffensief in. Sven Stokkermans en Roy Dekkers aanvallend voor DESK, maken het de defensie van RCD knap lastig. Een heerlijke scrimmage voor het Dordtse doel zorgt voor flink wat paniek in de verdediging van RCD. DESK slaagt er niet in om de goalie te passeren. RCD komt er nog een keer gevaarlijk uit in de omschakeling. Gelukkig voor DESK is het Sander Dijst die zich voor de aanstormende aanvaller gooit zijn ploeg nog op de been houdt.

Een knappe redding van Esje, die DESK nog in de wedstrijd houdt. Het eindoffensief van DESK levert helaas geen gelijkmaker meer op. Eindstand DESK 2 - RCD 2 (1-2).

Verslag: Dieter Cleijn