DESK 1
21-10-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   T (Ton) Brouwers
Na drie overwinningen op rij mocht DESK 1 vandaag aantreden tegen Bavel. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt en de thuisploeg is scherper in de openingsfase. Ze zitten overal wat korter op en zien dat beloond worden met een goal. Een diepe bal valt over de verdediging waardoor de aanvaller 1-op-1 komt met keeper Carlo vd Beukel die kansloos is: 1-0. Vervolgens valt linksback Jur Molenschot uit met een hamstringblessure, hij wordt vervangen door Niels Hamers. DESK krijgt meer balbezit, wordt sterker maar krijgt geen hele grote kansen. 1-0 rust.

De tweede helft krijgt DESK al vroeg een tegenslag als invaller Niels zijn tweede geel krijgt en dus rood. Toch wordt Bavel niet veel sterker waardoor het geloof bij DESK blijft. Met nog een halfuur te spelen verdwijnt de hoop langzaam als Bavel goed countert en scoort: 2-0. Even later wordt Daan van Loon vastgehouden in een duel en op de grond gegooid. Bij het opstaan tikt hij per ongeluk met z'n voet tegen het hoofd van een Bavel-speler. De scheids ziet het als natrappen en geeft onterecht rood. Zwaar gestraft. DESK met 2 man minder moet op zoek naar een aansluitingstreffer, maar aan het eind van de wedstrijd valt de bal in het thuisdoel omdat er gaten vallen: 3-0.

Zo verliest DESK met 9 man in Bavel. Het enige geluk: de concurrenten verliezen allemaal of spelen gelijk, waardoor het bovenin ongekend spannend blijft. DESK staat 1 punt achter op koploper(s) Gilze en Oosterhout en mag zondag in eigen huis aantreden tegen Groen-Wit. Aftrap 14.30 uur.

Verslag: Nick Mertens