Vandaag op het menu voor DESK ZAT3: Walcheren uit Vlissingen, de ploeg die met exact dezelfde statistieken op de ranglijst staat. DESK dat afgelopen week drie belangrijke punten stal in Zwijndrecht, wil de lijn graag doortrekken ten koste van Walcheren 2. Vorige seizoen tevens tegen deze ploeg gespard, daarbij ging het redelijk gelijk op, maar beslisten de individuele kwaliteiten van beide elftallen de uit- en thuiswedstrijd. Het belooft een mooi potje te worden; wie haakt af en wie sluit aan? We gaan het zien vanmiddag.

Opstelling:
van den Beukel,Trommelen,Peters,Haans,W.van Hulten,Heuer,R.van Hulten,jonkers,Smit,M.Wolffs(c),de Bruijn

Wissels:
de Man,van Noije,Ali,Mertens, van de Sanden

14:45: met een lekker temperatuurtje en een aardige bezette selectie beginnen we aan deze pot. De aftrap wordt verricht door Walcheren. De intenties van beide elftallen zijn duidelijk: druk naar voren en een snelle openingstreffer maken. Die na een paar minuten al valt: 0-1... DESK staat  helemaal verkeerd op meerdere linies, wat zorgt voor een gemakkelijke intikker van de spits. 'Wakker worden mannen', wordt vanaf de bank geroepen. Gelukkig pakt zaterdag 3 het goed op. Net na de 0-1 is het weer raak, maar dan aan goede kant, Heuer wordt door een wereldbal van R.van Hulten een-op-een gezet, die hem op zijn beurt fraai buitenkant voet afmaakt: 1-1. DESK wordt wat sterker net na de gelijkmaker, zo kon W.van Hulten de 2-1 binnen schieten na een solo door de 16 van de tegenstander, alleen verzuimde hij de bal erin te pissen. Een leuke openingsfase tot nu toe om naar te kijken, twee voetballende teams die het elkaar lastig proberen te maken. De gaten aan beide kanten vallen regelmatig, alleen spelen ze dit slecht uit het blijft 1-1. Tot De Bruijn na 30 min een bal diepstuurt op Heuer, hij loopt recht op de keeper af en schuift heel beheerst de 2-1 binnen. Goed uitgespeeld en zijn tweede treffer. DESK voelt dat ze meer grip op Walcheren krijgt. Het team zet het beter vast en creëert iets meer kansen. Deze aantrekkelijk eerste helft eindigt met een 2-1 voorsprong voor DESK. Tweede helft meer arbeid erin gooien en zorgen dat Walcheren het spel niet naar zich toe kan trekken.

Tweede helft.

DESK aan de aftrap, Walcheren heeft aanvallend gewisseld. De uitploeg wil de druk opvoeren en laat dat zien met die extra aanvaller erbij. DESK moet zich wapenen tegen de storm die zal komen, de echte kansen blijven voor beide kanten voorlopig nog uit, al is het de uitploeg met het meeste balbezit. Walcheren blijft zichzelf er aardig onderuit voetballen; enkele kleine pogingen tot kansen volgen, maar zonder resultaat. Het laatste kwartier is ingegaan, DESK met veel minder balbezit maar door hard te werken komt toch op 3-1!! De Man krijgt de bal op rand 16 aangespeeld, zonder na te denken neemt hij hem vol op zijn wreef in het hoekje en laat hij de keeper kansloos. De koppies gaan een beetje hangen bij Walcheren, dat merkt DESK ook en het team zet in op meer. Met gevolg: binnen enkele minuten een flink scrimmage in hun keepersgebied. De supporters telden deze treffer al. Jammer genoeg wil die er nog niet ingaan. De laatste minuten tikken op de klok, Walcheren probeert nog aan te zetten maar kan geen vuist maken.

Een sterk voetballend Walcheren krijgt klop van effectief DESK uitslag 3-1.

Verslag: Nick Mertens