Groen Wit 1
28-10-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   S.W.A.J. (Stefan) vanWesting
Vorige speelronde ging DESK uit in Bavel hard onderuit en verloor het met 3-0 en speelde de wedstrijd uit met 9 man. De uitstekende reeks van drie overwinningen werd in Bavel gestopt. Gelukkig voor DESK verspeelden de directe concurrenten ook punten en liep het weinig averij op. Dit weekend stond DESK - Groen Wit op het wedstrijdprogramma. De zesde speelronde voor de ploeg van trainer Heijkoop op een ijskoud en winderig sportpark Eikendijk.

Scheidsrechter Van Westing floot om 14:30u af voor de aftrap en beide ploegen tasten elkaar in de beginfase goed af. Licht overwicht van de kant van DESK wordt na 10 minuten voetballen bijna beloond. Een geweldige redding van de doelman uit Breda voorkomt dat Djordi Smout op aangeven van Rick Vervaart de bal binnen kan poeieren. Een corner volgt en wordt genomen door Stijn Bergmans. Stijn draait de bal het vijfmetergebied in waarna de defensie van Groen-Wit de bal weg kopt.

Vanaf randje zestien vangt Mathijs Emmers de tweede bal op, hij denkt niet na en drukt de bal heerlijk in de verre hoek. DESK al vroeg op een 1-0 voorsprong. De boys uit Kaatsheuvel krijgen in de twintigste minuut een vrije trap aan de rechterkant van het veld tegen. Doelman v/d Beukel, tot op dat moment nog weinig in de problemen, ziet de vrije trap hoog bij de tweede paal over hem heen in het doel zeilen. Het staat weer gelijk en DESK kan weer aan de bak.

Vijf minuten later is het Djordi Smout in de punt van de aanval die op randje zestien tegen de grond gewerkt wordt en een vrije trap versiert. Een mooie plek voor onze vrije trappenspecialist Stijn Bergmans om op doel te vlammen. Stijn legt de bal neer, ziet de muur opgesteld staan en het gaat in de korte hoek. Stijn poeiert de bal in de korte hoek tegen de touwen, buiten bereik van de boomlange doelman van Groen-Wit, en zet DESK weer op voorsprong.

Kort voor rust komt DESK bijna op een 3-1 voorsprong als Mathijs Emmers vanaf de linkerkant diagonaal de bal hard laag inspeelt. Rick Vervaart duikt achter de defensie op en schuift de bal in het doel, maar scheidsrechter Van Westing gaat af op het afvlaggen door de grensrechter en kent het doelpunt niet toe.

Met een magere 2-1 voorsprong gaan beide ploegen de rust in.

Een kwartier voetballen in de tweede helft en weer DESK dat voor gevaar zorgt. Rick van Enkhuizen wordt tegen de grond gewerkt in de zestien als Stijn Bergmans een hoekschop voor het doel van Groen-Wit slingert. De leidsman wijst naar de stip en DESK mag het van elf meter gaan proberen. Djordi Smout achter de bal, neemt een aanloop en schiet de bal links op het doel. De goalie uit Breda stopt de pingel van Smout en de defensie werkt de rebound weg.

De stand blijft 2-1 en Mathijs Emmers wordt naar de kant gehaald. Zijn vervanger Mitchell Bastianen neemt zijn positie in om voor meer gevaar te zorgen voor het doel van de tegenstander. Met nog een half uurtje op de klok moet DESK alle zeilen bij zetten om Groen-Wit van het doel af te houden. Daar het eerder in de tweede helft de doelman van Groen-Wit zich onderscheidde door een strafschop te keren, is het Carlo v/d Beukel voor DESK die vanaf 11 meter getest gaat worden. Een handsbal binnen de zestien wordt beoordeeld als penalty en de bal gaat op de stip. Groen-Wit kan gelijk komen als het de strafschop verzilvert, maar het is Carlo v/d Beukel die de juiste hoek kiest en de penalty keert. Een bijzonder belangrijke redding van de goalie van DESK.

Met nog 20 minuten op de klok een dreigender wordend Groen-Wit. De spanning in het laatste gedeelte van de tweede helft zakt als DESK ten strijde trekt. Het is Ronny de Bresser die de aanval opzet op het middenveld en de bal diep speelt op Mitchell Bastianen. Mitchell, vanaf de rechterkant, trekt naar binnen en vlamt de bal op het doel. De keeper keert de doelpoging en Rick Vervaart is er als de kippen bij om de rebound binnen te kegelen.

DESK wint met 3-1 van Groen-Wit en maakt zich op voor de volgende wedstrijd, uit tegen ZIGO dat vandaag met 4-0 van de mat werd geveegd door koploper Oosterhout.

DESK schuift een plekje omhoog op de ranglijst en staat 1 punt achter op de koplopers Oosterhout én Gilze die beiden 13 punten uit 6 duels hebben. De enige ploeg die nog ongeslagen is in de competitie is TSC Oosterhout. TSC heeft 11 punten uit 5 duels en moet nog een inhaalwedstrijd tegen Bavel spelen.

De ploeg van trainer Tom Heijkoop is nog volop in de race voor de eerste periodetitel. De volgende speelronde speelt DESK tegen ZIGO en OVC'26. Koplopers Gilze en Oosterhout spelen over twee weken tegen elkaar. TSC, als enige ongeslagen ploeg in de Derde Klasse 3B, heeft nog een inhaalduel tegoed tegen de huidige nummer 5 Bavel.

We weten over twee duels wie er met de eerste periodetitel vandoor gaat.

Verslag: Dieter Cleijn