DESK JO11-1
SC \'t Zand JO11-3G
01-12-2018
5 - 6

Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van trainer Lars Damen. Zijn ploeg kan bij een positief resultaat de plaats van 't Zand op de ranglijst overnemen. Reden om vol er op te gaan dus vandaag! Onder leiding van scheidsrechter van Gorp begint de wedstrijd.

De volgende spelers starten aan de wedstrijd: Thyn Delsasso in het doel. Timm de Jong, Noud de Kock en Ruben Smit als defensieve krachten. Ties van Laarhoven, Stijn van de Pas en Tygo van Gorp vormen het middenveld. Spits Siem Rombouts zal in de eerste helft het net moeten doen bollen.

DESK komt al vroeg op achterstand als de defensie van DESK een afstandsschot niet weet te voorkomen. Het afstandsschot valt hoog achter doelman Delsasso in het doel.

Het tempo in de wedstrijd ligt hoog en de tegenstander is zeker niet gekomen om DESK langszij te laten komen. Siem Rombouts in de aanval wordt in zijn rug geduwd en de scheids geeft een vrije trap. Siem neemt de vrije trap zelf en ragt de bal snoeihard op de lat. Helaas voor de boys van DESK komen ze voor de tweede keer op achterstand. Een fout in de defensie van DESK wordt afgestraft en goalie Delasso kan niet voorkomen dat de tweede binnen getikt wordt.

Het hoge tempo blijft in de wedstrijd. Bij balverlies van DESK is het 't Zand dat razendsnel in de omschakeling gelijk voor dreiging zorgt. DESK bouwt weer op en komt op 1-2 na een heerlijke aanval over meerdere schijven en het afronden van Siem Rombouts. Na de treffer van Siem is het weer 't Zand dat de duels fel in gaat en vol druk zet op DESK. Balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling zorgt er voor dat de spits van 't Zand eenvoudig door het hart van de defensie op kan stomen. De spits van 't Zand komt oog in oog met de uitkomende doelman Delsasso die niet kan voorkomen dat de spits de 1-3 op het scorebord zet.

Het wordt 1-4 als de bal ongelukkig binnen valt in het DESK-doel na een corner. Niet veel later schroeft 't Zand de score verder op. Een diepe bal op de behendige spits wordt afgerond en DESK zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Met een 1-5 ruststand gaan beide ploegen de rust in.

Trainer Lars gaat wisselen en brengt Ché Cleijn in als spits, waardoor Siem Rombouts naar de rechtsback positie zakt. En is het Jules uit de JO11-2 die als rechter middenvelder ingebracht wordt voor Ties van Laarhoven. De wissels hebben direct een grote kans voor DESK. Ché haalt met links hard uit op het doel en de doelman tikt de bal corner. DESK start sterk de tweede helft en creëert kansen. Even later is het weer Ché die de keeper van 't Zand aan het werk zet en ook Tygo van Gorp is dichtbij een doelpunt. De uitstekend keepende goalie uit de Reeshof voorkomt tegentreffers voor zijn ploeg.

De omschakeling van 't Zand zorgt weer voor veel dreiging. Een een-op-een duel met doelman Delsasso wordt weggewerkt door uitstekend uitkomen van Thyn. Een minuutje later is het wel weer raak. Een harde bal vanaf de linkerkant wordt op doel gevlamd en belandt binnenkant paal buiten bereik van Delsasso.

Invaller Jules weet vanaf de rechterkant door te komen en op het doel te vlammen. De doelman weet het schot van Jules te keren, maar het is in de rebound Ché Cleijn die zijn doelpunt mee pikt en DESK weer iets terug laat komen. DESK dringt aan en drukt de tegenstander in de tweede helft goed terug. Een groot verschil met de eerste helft is het spel van DESK dat meer vooruit speelt en meer aan aanvallen toe komt.

Stijn van de Pas aan de linkerkant jaagt goed door op de tegenstander en weet de bal laag voor te trekken op spits Ché, die zijn tweede treffer op het scorebord zet. Geweldig doorknokken van Stijn en een prima assist worden beloond en DESK komt op 3-6.

't Zand komt veel minder aan voetballen toe en ziet dat DESK sterker wordt in het laatst gedeelte van de wedstrijd. Invaller Jules weet ook zijn doelpunt mee te pikken en zet de vierde treffer voor DESK op het scoreboard. Niet veel later is het wederom de uitstekend spelende Jules die met een fantastisch afstandsschot de bal heerlijk via de binnenkant van de paal binnen krult.

De stand is 5-6 en DESK zet alles op alles om nog een puntje over te houden aan deze ontmoeting met 't Zand. De wedstrijd zit er op en DESK verliest op basis van het getoonde spel in de eerste helft. De ploeg kwam in de eerste helft de scherpte op het middenveld in de omschakeling tekort en stond de dekking in de defensie niet goed. De tweede helft heeft de ploeg zich bijna naast de tegenstander knap teruggeknokt na een 1-6 achterstand.

Genoeg stof voor de trainer om ook in de eerste helft scherp te blijven en op de omschakeling te anticiperen.

Verslag: Dieter Cleijn