09-12-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Super Sunday voor DESK. De kraker tegen de directe concurrent TSC stond vanmiddag op het programma. Door de afgelasting van vorige week voor DESK kwam TSC op gelijke hoogte qua punten. Zaak dus om er voor te zorgen dat TSC thuis niet de punten op sportpark De Warande zou houden.

Eerder kende het tweede van DESK een uitstekend resultaat tegen VOAB. De ploeg van trainers Jansen en Van Weezenbeek wonnen uit in Goirle met 2-1 en nam daarmee de nummer 7 positie over van de ploeg uit Goirle. Nu was het de beurt aan DESK 1 om de punten veilig te stellen en voor de zespuntentaart te gaan.

Op een koud en winderig sportpark De Warande stonden de volgende elf in de basis van trainer Tom Heijkoop: Carlo v/d Beukel, Walter Klijs, Rens van Heijst, Dylan Roovers, Rick van Enkhuizen, Koen van Baardwijk, Mitchell Bastianen, Ronny de Bresser, Rick Vervaart, Mathijs Emmers en Freek van Eembergen.

Als er voor de aftrap gefloten is blijkt al snel dat DESK niet gekomen is om TSC het spel te laten maken. DESK zet direct druk op TSC en drukt ze gelijk achteruit. De ploeg komt bijna op voorsprong als Walter Klijs na de derde genomen corner van Mitta hard op de kruising kopt. DESK blijft druk zetten en biedt TSC geen kans om hun spel te laten maken. Doelman Carlo v/d Beukel kent in het eerste kwart van de wedstrijd weinig problemen.

Het eerste geel wordt getoond na een pittige overtreding op Freek van Eembergen. De duels van TSC zijn mannelijk en ze proberen het spel van DESK daarmee lam te leggen. Na het offensief van DESK gaat de wedstrijd meer gelijk op. TSC probeert aan te vallen maar stuit steeds op de solide defensie van DESK. Ronny de Bresser gaat goed door aan de linkerkant van het veld. Hij speelt de bal in op Mathijs Emmers die vervolgens de zestien binnen trekt en de defensie van TSC aan het werk zet. Mathijs kruist de zestien en schiet de bal diagonaal voorlangs.

De grootste kans voor DESK komt tien minuten voor de rust. Koen van Baardwijk zet zijn directe tegenstander onder druk en weet de bal te veroveren. Koen gaat de combinatie aan met Freek van Eembergen. Koen trekt de zestien binnen en legt de bal breed op de instormende Dylan Roovers die vanaf de backpositie mee opgestoomd is. Dylan krijgt de bal ter hoogte van de penaltystip op een presenteerblaadje en kan een-op-een door op de doelman van TSC, maar besluit direct op doel te vuren.

De doelpoging van Dyl gaat huizenhoog over en de kans op de voorsprong voor DESK is gelijk verkeken. DESK had het goede spel in de eerste helft kunnen belonen met deze geweldige kans. In de laatste minuut is het Carlo v/d Beukel die een voorsprong van TSC voorkomt. Een vrije trap van de ploeg uit Oosterhout wordt hard laag richting de verre hoek gepoeierd. Carlo ziet de bal naar de hoek gaan en duikt gestrekt de hoek in om de bal met zijn vingertoppen weg te tikken.

DESK creëert kansen en speelt een uitstekende eerste helft tegen de directe concurrent TSC. Met de brilstand gaan beide ploegen aan de thee.

Na de rust blijft Freek van Eembergen achter in de kleedkamer en wordt hij vervangen door Daan van Loon. Direct na rust is het weer DESK dat gevaarlijk voor het TSC-doel komt. Een combinatie op de rand zestien biedt Mitta de mogelijkheid om op doel te poeieren. Het schot van Mitta gaat net over en DESK zet weer aan.

Drie minuten later nemen we u mee naar de halve finale van het Nederlands Elftal op het EK 1988 tegen Duitsland waar van Basten de bal met een sliding achter de doelman weet te plaatsen. Ronny de Bresser geeft een heerlijke pass op Koen van Baardwijk die vanaf de linkerkant zestien achter de bal aan gaat. Koen ziet zijn directe tegenstander komen en besluit een sliding in te zetten. De uitkomende goalie van TSC ziet de bal van de voet van Van Baardwijk vertrekken en is verslagen als deze in de verre hoek geschoven wordt. DESK opent de score met een heerlijke treffer van Koen van Baardwijk.

Na het doelpunt zakt DESK steeds verder terug en komt TSC meer aan voetballen toe. Ronny de Bresser wordt weer pittig geraakt en moet geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Niels Hamers neemt zijn positie in. In het laatste half uur neemt de druk van TSC meer toe en vecht het vlijmscherpe duels uit met onze jongens van DESK.

TSC speelt op het randje en dat blijkt nadat de TSC-speler met al geel op zak, zijn tweede geel voorgeschoteld krijgt van de scheidsrechter. Een stevige overtreding van de nummer 18 uit Oosterhout zorgt ervoor dat deze vervroegd kan gaan omkleden na het tonen van de rode kaart.

Nog een kwartier op de klok en TSC draait de duimschroeven verder aan. Het is de ploeg van trainer Ad van Seeters met een mannetje minder die op zoek gaat naar de gelijkmaker. Deze komt er enkele minuten voor het einde van de wedstrijd dan ook bijna. Een diepe crosspass van achteruit valt achter de defensie van DESK. De spits van TSC neemt de bal heerlijk aan en vlamt de bal op het doel van DESK.

Met een geweldige redding van Carlo v/d Beukel volgt de rebound. De tweede bal wordt opgevangen door TSC welke vervolgens hard laag over de grond op het DESK-doel gevuurd wordt. De poging op de gelijkmaker wordt van de doellijn weggewerkt en DESK ontsnapt aan een tegentreffer.

In de blessuretijd krijgt TSC nog een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plek voor het doel van v/d Beukel. De vrije trap verdwijnt over de achterlijn en DESK mag nog een doeltrap nemen. Even later fluit de scheidsrechter af en pakt DESK 3 belangrijke punten van titelkandidaat TSC.

Met dit resultaat loopt DESK drie punten uit en verstevigt het de koppositie in de competitie. Een schitterend resultaat zo net voor de winterstop. Er volgen nog twee duels thuis op de Eikendijk. Volgende week zondag speelt het de derby tegen RWB en een weekje later staat de inhaalwedstrijd op het programma tegen UVV.

Daarna is het winterstop en kan DESK zich gaan voorbereiden op de tweede helft van de competitie.

Verslag: Dieter Cleijn