DESK ZA3
15-12-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   H.J.M. (Henk) Berendsen
'Last best', zeggen ze altijd, dat heeft maar 1 betekenis: de laatste wedstrijd voor de winterstop is aangebroken. Dit keer blijven we redelijk dicht bij huis, Zwaluwe 2 uit Lage Zwaluwe is de tegenstander van vandaag. Het team uit Brabant kent een soepele start. Nadat zij vorig seizoen nog bovenin de eerste klasse posteerde, moeten ze het nu doen met een negende plaats. Afgelopen seizoen waren onze mannen redelijk kansloos op het kunstgras in Lage Zwaluwe: met windkracht 10 en de ijspegels die aan je oren hingen, gingen we daar helaas de bietenbrug op. Een revanchegevoel is daarbij wel op zijn plaats! Kunnen de mannen van Zaterdag 3 de batterij nog een keer opladen voor de winterstop of moeten we weer wonden likken... We gaan het zien!

Opstelling:
van den Beukel,van de Sanden,Mertens,Haans,W. van Hulten,J.Wolffs(c),Heuer,Trommelen,Smit,de Man,Brokken

Wissels:
de Bruijn,van Noije,van Ham,van der Korput

12:00:
Blij dat dit de laatste wedstrijd is. Wat een kou op dit open sportpark; net als vorig seizoen ijs en ijskoud. Wij moeten het stellen zonder enkele vaste krachten, daarom danken we vooraf drie gastspelers uit Zaterdag 4 voor de hulp die zij bieden. Kijken of het ons drie punten gaat opleveren. We beginnen voortvarend aan deze pot met de eerste kans al binnen een tijdsbestek van 10 minuten via Smit die voor de keeper wordt gezet. Op zijn beurt tikt-ie hem langs de keepe maar de verdediger van Zwaluwe redt op lijn. DESK is scherper aan de wedstrijd begonnen dan Zwaluwe. Een open wedstrijd in de openingsfase met DESK als gevaarlijkste ploeg. Het krijgt een aantal opgelegde mogelijkheden. DESK laat het balletje rondgaan en drukt de tegenstander achterover, het is wachten op een goal. En daar gaat DESK na 25 minuten een opgelegde kans voor krijgen. Trommelen wordt neergetrokken tijdens een genomen corner. 'Pingel', zegt het publiek...De scheids reageert onverbiddelijk en legt hem erop, J.Wolffs erachter die hem goed in het hoekkie plaatst. Helaas kiest de keeper dezelfde hoek en het blijft 0-0.. ''Ook onze specialist kan wel eens missen”. En tsja, dan voel je hem natuurlijk wel aankomen, hè. Een eerste echte kans aan de kant van Zwaluwe 2 wordt benut: 1-0 en dat binnen 5 minuten na de strafschop. Hoe is het mogelijk, er was niks aan de hand. Na 40 minuten weer een kans voor DESK, ditmaal creëert Haans zich de ruimte in de 16, hij passeert enkele mannen gemakkelijk en haalt uit!! Weer is het de keeper die zich moest strekken om het schot te keren. DESK krijgt enkele honderdprocent kansen die ze helaas niet weet te benutten. Daarbij is de onterechte ruststand 1-0 voor Zwaluwe 2. Tweede helft net wat scherper omgaan met kansen, dan komt het helemaal goed.

Tweede helft:
DESK aan de aftrap, wetend wat ervan verwacht wordt deze tweede helft. Er is gewisseld aan de kant van de uitploeg om dodelijker te worden voor de goal. DESK trekt voetballend de lijn door van de eerste helft en zet de druk erop, met resultaat: gastspeler Van Ham wordt in de openingsfase hard van achter neergelegd in de 16.... en jaaa hoor, alweer legt de scheids hem erop. Haans is de persoon die hem gaat opeisen, ditmaal hij kijkt en jaagt hem snoeihard achter de doelman: 1-1!!. We moeten door, de spelers peppen elkaar op. We zetten door en drukken de tegenstander naar achter. Wat een open wedstrijd en wat een werklust bij DESK. Met nog 20 minuten op de klok gaan we naar de laatste fase van deze wedstrijd. Bij beide elftallen vallen wat ruimtes, maar ze komen door de vermoeidheid weinig tot de goal. Het blijft na 83 minuten nog altijd 1-1. Al krijgt DESK weer een opgelegde mogelijk - een van de grootste - via Haans die een afgemeten voorzet op goal kopt. De keeper strekt zich om hem over te kunnen tikken.  We telden hem al! DESK krijgt nog enkele aardige mogelijkheden via gastspelers Van Ham en Van der Korput, maar hij mocht helaas niet in het netje vallen. We waren veel sterker en verdienden meer, maar kregen te weinig.

Namens DESK zaterdag 3: hele fijne feestdagen en een mooi voetballend 2019!!!

Verslag: Nick Mertens