DESK JO13-2
RKDVC JO13-3
19-10-2019
11:00

De ploeg van trainer Marco v/d Linden komt na vijf minuten al op voorsprong. Een counter van DESK na een heerlijke steekbal op Dylan Eijkmans wordt netjes afgerond. Dylan vertrekt van eigen helft en sprint richting het Drunense doel en schuift de bal voorbij de uitkomende doelman.

DESK drukt RKDVC achteruit en zet het vast op eigen helft. Kian van de Power komt er aan de rechterkant veelvuldig door maar bereikt nog niemand in de punt van de aanval. Even later opnieuw een uitbraak van DESK. Stijn van de Pas kan door richting het doel van RKDVC. Oog in oog met de keeper prikt Stijn de bal tegen de voeten van de uitkomende keeper. In de rebound is het Ché Cleijn die te gehaast de bal naast prikt.

Een paar minuten later is Stijn wel trefzeker. Een steekpasje op Stijn zorgt er voor dat V/d Pas door kan richting het RKDVC doel kan doorstomen. De keeper komt uit en Stijn prikt de bal in de verre hoek. Met een 2-0 tussenstand zit DESK op rozen.

Robin de Fijter weet de bal op het middenveld te veroveren en speelt de bal in op Ché. Ché met een gruwelijk pasje op Stijn zorgt dat Stijn door kan naar het doel van de tegenstander. Helaas voor DESK prikt Stijn de bal net naast.

In de slotfase van de eerste helft komt DESK op 3-0 nadat Brent Moonen in de rebound de bal tegen de touwen jaagt.

Na rust is het DESK wat veel kansen krijgt, maar verzuimt deze af te ronden.

Kian v/d Velden wordt uitstekend bediend en trekt vanaf links richting de achterlijn. De middenvelders schuiven mee op en Kian houdt het overzicht en legt de bal prima terug op de ingekomen Tygo van Gorp. Tygo neemt de bal aan en poeiert de bal met zijn rechter in het doel van RKDVC.

DESK blijft voetballen en krijgt de 5-0 voor het intikken als de defensie van RKDVC niet op let en Stijn op een leeg doel de bal kan binnen schieten.

Nadat het 5-0 is gaat het gas er bij DESK vanaf en krijgt het toch nog een tegentreffer te verwerken.

Met een 5-1 eindstand wordt de wedstrijd afgefloten en weet DESK het oefenduel te winnen van RKDVC.

Verslag: Dieter Cleijn