Nieuws

DESK als Regionale Jeugdopleiding: wat houdt dit in?

23 september 2019
www.vvdesk.nl
Tekst en uitleg!

Op veler verzoek geven we hier wat breder uitleg over wat DESK in huis heeft zodat het zich Regionale Jeugdopleiding mag noemen. Het accreditatieproces van de KNVB legt de lat langs een club op 65 onderwerpen verdeeld over 9 domeinen. Die domeinen zijn:

1. Beleid en bestuur. Hierbij gaat het om zaken als het hebben van een goed beschreven beleidsplan, een uitgewerkte opleidingsvisie, beleid rond sportiviteit en respect en de verankering van de jeugdopleiding binnen de club.
2. Teams. Hierbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van teams van de O9 t/m de O19.
3. Technisch kader. Dit gaat over vragen als: heeft de club een gekwalificeerd hoofd jeugdopleiding, hebben de trainers van de O9 t/m de O19 de juiste voetbaltechnische opleiding (meestens is de eis UEFA B of UEFA C), is er een gekwalificeerde keeperstrainer, is de scouting goed georganiseerd, is er een sportmedisch beleid, zijn er fysiotherapeuten en/of sportverzorgers beschikbaar, is de jeugdorganisatie op orde, wordt er aan videoanalyse gedaan?
4. Training- en wedstrijdprogramma. Hier gaat er om of de O9 t/m de O19 voldoen aan de eisen qua aantal en duur van trainingen en wedstrijden.
5. Samenwerking. Hier wordt gekeken of de club samenwerkt in de regio, met BVOs, met de KNVB, met scholen, met de gemeente, etc.
6. Innovatie & kennisdeling. Dit gaat over het delen van kennis met andere jeugdopleidingen op lokaal en regionaal niveau.
7. Ontwikkeling spelers & trainers. Hierbij gaat het om zaken als het hebben van een spelervolgsysteem, het uitvoeren van voortgangsgesprekken met spelers, het betrekken van ouders/verzorgers bij de club en de constante ontwikkeling van trainers en de monitoring van die ontwikkeling.
8. Accommodatie & voorzieningen. Dit gaat onder andere over de beschikbaarheid van velden, van kleedruimtes, de aanwezigheid van een krachthonk en het hebben van een ruimte voor medische begeleiding.
9. Resultaten & verantwoording. Hierbij wordt onder andere gekeken naar levering van spelers aan het 1e elftal, naar het competitieniveau van de O9 t/m de O19, naar het hebben van een website, het hebben van een informatiegids en het houden van informatie-avonden.

Op al deze domeinen heeft DESK dus bewezen bij de top van Nederland te zitten. Dat is een mooi resultaat, maar belangrijker is dat het laat zien dat onze jeugdspelers een goede opleiding krijgen. En hoewel dat ons tot tevredenheid stemt, is dit ook het startsein om die kwaliteit te bewaken en nog verder te verbeteren. Mocht je daaraan bij willen dragen, neem dan contact op met onze jeugdafdeling op jeugdvoetbal@vvdesk.nl

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven